Industria Chimica
November 23, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Vopsea epoxidica pentru sape si pardoseli

Vopsea epoxidica pentru sape si pardoseli

Ai nevoie de vopsea epoxidica pentru pardoseli si sape sau pentru protectie anticoroziva a metalelor? Tafi Trade din Piatra Neamt iti pune la dispozitie 2 tipuri diferite de vopsea epoxidica in functie de nevoile tale. Acestea au la baza rasina epoxidica, aditivi, intaritori si pigmenti gasindu-si intrebuintare in sectorul industrial intr-o paleta larga de aplicatii.

Ce este o vopsea epoxidica pentru sape si pardoseli?

 

Vopsea epoxidica nu se foloseste numai pentru protejarea metalelor de rugina, ci se intrebuinteaza si pentru sape si pardoseli avand acelasi scop, de protectie. Aceasta vopsea se foloseste ca un ultim strat si se aplica pe suprafete sintetice, placi aglomerate de lemn, suporturi metalice si suporturi minerale.

Unde se intrebuinteaza vopseaua epoxidica? Amintim de:

- Pavimente de beton si scari de beton sau scari metalice;

- Bazine pentru reziduuri;

- Spatii comerciale;

- Spatii tehnice;

- Camere curate;

- Parcari interioare;

- Ateliere de reparatii mecanice si auto;

- Cantine si bucatarii;

- Institutii publice;

- Rampe depozite si garaje;

- Laboratoare chimice si medicale;

- Spatii de depozitare;

- Fabrici cu profil farmaceutic si alimentar;

- Spitale;

- Birouri.

De ce se utilizeaza aceasta vopsea epoxidica atat de des? Deoarece are o multime de avantaje printre care se numara si curatarea usoara, fapt permis de catre rasina epoxidica pe care o are in compozitie, are rol de protectie fizica si chimica a suportului pe care se aplica, are o durabilitate excelenta si este antimicrobiana. Se aplica prin roluire si astfel aplicarea este si usoara, si economica. Nu este nevoie sa cumperi utilaje specifice pentru aplicare. Sa nu uitam ca este si un material hidroizolant ce rezista chiar la toata gama de PH, are o duritate mare si tocmai de aceea se poate folosi cu succes atat pentru interior, cat si pentru exterior.

Cum se aplica vopsea epoxidica pentru sape si pardoseli

 

Inainte de a aplica vopsea epoxidica este bine sa o amesteci foarte bine, nu se foloseste diluant. Tine cont de faptul ca temperatura minima de aplicare este de 10 grade Celsius, iar umiditatea nu poate depasi 70%.

Pregateste suprafata foarte bine, sapa sau betonul. In cazul betonului umiditatea acestuia nu poate fi mai mare de 5%. Aceasta umiditate este atinsa la circa 28 de zile de la turnare, timp in care in mediul ambiant au fost 25 de grade Celsius. Vopsea epoxidica nu se aplica niciodata peste sapele autonivelante. Inainte de a aplica vopseaua este recomandat sa folosesti un grund de impregnare a betonului, sa repari rosturile si gaurile cu chit epoxidic, iar abia apoi ai liber la a aplica vopseaua autonivelanta.

Aplicarea vopselei epoxidice se face numai prin turnare. Este important ca inainte de aplicare sa se indeparteze grasimile si uleiurile folosindu-se agenti emulsionanti. Laptele de ciment se indeparteaza prin scarificare, sablare sau frezare, dupa care suprafata de lucru se aspira pentru a indeparta toate reziduurile. Acum este momentul sa aplici grundul epoxidic, apoi vopseaua autonivelanta. Se trece la dezaerarea vopselei, se asteapta 24 de ore si in cele din urma se poate circula.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege vopsea epoxidica de la Tafi Trade. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Tafi Trade? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0730-018.877 sau trimite un e-mail pe adresa contact@vopseaepoxidica.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>