Echipamente Industriale
June 3, 2014 posted by Adrian

Teava din polipropilena de la EuroEm – Durabilitate, calitate si siguranta in instalatii!

Teava din polipropilena de la EuroEm – Durabilitate, calitate si siguranta in instalatii!

De fiecare data cand se pune problema unor ploi mai abundente, cazute in cantitati peste medie, in Romania se produce un adevarat cataclism al inundatiilor. La sate, la orase, peste tot vedem numai ape, ape si iar ape pe strazi, prin curtile oamenilor, prin gradini si pe ogoare. Intr-o mai mica sau mai mare masura, la aceste situatii neplacute pentru cetateni contribuie sistemele precare de canalizare, fie facute cu materiale de proasta calitate, fie neschimbat din “epoca de aur”. Cele mai bune sunt realizate din materiale care se degradeaza cu timpul din cauza coroziunii chimice, astfel ca ele ar trebui schimbate cat mai urgent cu materiale de calitate. In aceasta categorie intra tevile din polipropilena, produse indispensabile atat instalatiilor de canalizare cat si multor altor tipuri de lucrari. O firma care va ofera teava din polipropilena durabila si de calitate este EuroEm din Piatra Neamt.

Teava din polipropilena de la EuroEm, alternativa vechilor instalatii !

Inainte de a afla de ce este atat de utila teava din polipropilena, ar trebui sa vedem ce este polipropilena. Ei bine, aceasta este un material plastic caracterizat de o duritate foarte mare. Grosimea unei tevi de polipropilena variaza de la cativa milimetrii la apropape 1 cm pentru tevile de debit crescut.  Daca e sa o comparam cu polietilena, trebuie sa spunem ca ea devine moale la o temperatura mai inalta (de 160-170 C) si are o rezistenta mai mare.

Tocmai datorita acestei rezistente crescute la medii periculoase, teava din polipropilena de la EuroEm este solutia ideala in lucrarile pe care le demarati. Aceasta poate inlocui cu succes vechile conducte din metal (cupru, otel). Daca e sa vorbim de conductele din polipropilena, trebuie spus ca randamentul este foarte insemnat.

Un alt aspect important este acela ca ele nu pierd caldura, coeficientul de transfer termic fiind foarte mic. Totodata, acest tip de material se remarca printr-o rezistenta ridicata la coroziunea chimica. Date fiind aceste aspecte, conductele din polipropilena sunt recomandate in cazul conectarii instalatiei de incalzire la sistemul centralizat de termoficare, deoarece, in acest sistem, curatarea conductelor se face cu substante chimice.

Toate avantajele pe care teava din polipropilena le are in raport cu alte materiale!

In ziua de azi gasim teava din polipropilena in componenta tuturor sistemelor de canalizare menajera, industriala, pluviala, in componenta sistemelor de drenaj pentru drumuri, autostrazi, cai ferate, pentru fantani, sisteme antiviitura etc. Daca v-ati intrebat de ce se intampla acest lucru, raspunsul e foarte simplu: pentru ca aduce numai avantaje constructive. Polipropilena prezinta o rezistenta mecanica ridicata la presiune exterioara, fiind caracterizate de rigiditate inelara. Apoi, ea se monteaza usor, nu necesita izolare si este rezistenta la deformare, la elemente chimice, contact violent etc.

Un alt avantaj important este cel reprezentat de costurile reduse ale produsului din polipropilena. Astfel, daca e sa comparam din punctul de vedere al costurilor, pentru doua instalatii similare, executate una din cupru si cealalta din polipropilena, prima va fi cu 20% mai scumpa. Pe langa aceste diferente in procente mai trebuie adaugate costurile materialelor suplimentare utilizate la sudura, in cazul cuprului: pasta decapanta, cositorul si buteliile cu gaz.

Specialistii recomanda polipropilena pentru realizarea instalatiilor ingropate in pardoseala sau in perete, datorita rezistentei crescute de care da dovada acest material la presiunea sapei sau a peretelui. Montarea acestui tip de tevi de la EuroEm se face relativ usor, principiul de imbinare fiind polifuziunea, executata cu o trusa speciala, prin intermediul careia se realizeaza o sudura perfect omogena si sigura.

Din anul 2005 cand a aparut pe piata, EuroEm a acumulat o vasta experienta in ceea ce priveste procesul de fabricare al tevilor. Pe langa teava din polipropilena, compania mai produce si comercializeaza tevi corugate din polietilena cu strat dublu de inalta densitate, precum si o gama complete de accesorii  pentru acestea, cum ar fi: coturi, ramificatii, sau garnituri de etansare.

Date de contact:

Adresa: Str. Dumbravei, nr. 1, 610202

Piatra Neamt, jud. Neamt, Romania

Tel: +40233.206.155

Fax: +40233.213.375

Mobil: +40785258127

E-mail: office@euroem.ro

Articol oferit de zoom-biz.ro!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>