Industria Constructiilor
November 19, 2014 posted by Bianca Hau

Tafi Trade, produse si servicii in domeniul vopselurilor

Tafi Trade, produse si servicii in domeniul vopselurilor

Constructiile metalice nu mai ocupa demult un spatiu marginal cand vine vorba de latura artistica. Orice suprafata este tratata ca o opera de arta, transformata prin forma si culoare, astfel incat sa ofere spatiului un aspect aparte si sa incante privirea. Diversitatea in materie de optiuni face posibila trecerea de la constructii anoste la opere atractive, cu rol deopotriva functional si estetic. Cu toate acestea, metalul nu are o viata infinita, fiind frecvent expus la conditii nefavorabile precum umiditatea. Din acest motiv, protejarea suprafetelor metalice este o conditie esentiala pentru a-i asigura o durata de viata cat mai lunga. Acest demers incepe prin aplicarea de grund anticoroziv, care sa impedice formarea ruginei si prin vopsele de acoperire, care ii dau personalitate prin culoare si luciu si protejeaza suprafata impotriva factorilor nefavorabili externi.

Vopseluri pentru interioare. Vopseluri pentru exterioare

In functie de locul in care este sau va fi amplasata constructia metalica ce urmeaza a fi vopsita, se recomanda optiuni diferite. Astfel ca, daca ne referim la metale amplasate interior, se poate opta pentru emailuri lucioase sau mate, iar daca ne gandim la cele pentru exterior, vor fi mai potrivite vopselurile pe baza de rasini sintetice, acestea fiind mai rezistente la conditiile atmosferice neprielnice.

Inaintea aplicarii

Producatorii recomanda vopsirea in conditii de umiditatea scazuta, din cauza faptului ca aceasta afecteaza uscarea. In acelasi timp, inaintea acestui proces, trebuie indepartate toate posibilele impuritati si grasimi de pe suprafata metalica, pentru a sigura o aderenta mai buna si de durata. Daca exista rugina, aceasta se poate indeparta prin sablare sau slefuire.

Vopselurile de la Tafi Trade

In functie de necesitatile si dorintele fiecaruia, in catalogul Tafi Trade se regaseste o gama variata de tipuri de vopseluri, de la cea cu uscare rapida, la vopseaua grafir, pulbere sau alchidica, si de la cea tip lovitura ciocan la vopseaua dual protect, toate venind in varianta lucioasa, semilucioasa, mata si texturata.

Vopsea lovitura ciocan este un tip de vopsea cu  o rezistenta indelungata si o protectie eficienta a  suprafetelor metalice. Vopseaua dual protect este pe de-o parte o buna solutie pentru lupta impotriva coroziunii, iar pe de alta, o buna optiune ca element decorativ. Poate fi folosita atat pentru metale in conditii de interior cat si de exterior, si nu necesita o potectie primara a suprafetei cu grund.

Vopseaua tip pulbere necesita un singur strat, pierderile prin pulverizare sunt minime, iar procesul este extrem de usor de realizat. Vopsele decorative se regasesc in variantele: lavabile de interior si lavabile de exterior, vopsea decorativa pe baza de apa si pe baza de solvent. Vopseaua acrilica uretanizata pentru metal are o aderenta foarte buna, o putere de acoperire mare, este aplicabila si intretinuta usor, avand si un timp de uscare redus, este rezistenta la uzura si la factorii de mediu, putand fi utilizata deopotriva pentru materiale de exterior sau interior.

Daca iti doresti mai multe informatii, echipa Tafi Trade iti sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi, desprinse dintr-o experienta de peste 10 ani.  Suna sau consulta site-ul si gaseste oferta care ti se potriveste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>