Industria Alimentara
April 27, 2014 posted by Oana Birgaoanu

Solutii spalare industria alimentara performante, de la Facility Distrib

Solutii spalare industria alimentara performante, de la Facility Distrib

Solutii spalare industria alimentara – in cursul operatiilor de prelucrare a alimentelor, contactul produselor cu suprafetele de lucru si ustensilele aferente constituie una din principalele surse de contaminare cu microorganisme, mai ales daca nu se asigura igienizarea corecta si la momentul oportun a acestora.

Firma Facility Distrib iti pune la dispozitie o gama larga de solutii de spalare pentru industria alimentara, precum echipamente profesionale de spalare, detergenti si acizi pentru dezinfectare.

Solutii spalare industria alimentara – utilizare

Operatiile de igienizare sunt operatii de curatare si dezinfectie. Curatarea urmareste indepartarea tuturor impuritatilor, depozitelor si reziduurilor care adera la suprafete, si este realizata prin mijloace mecanice si fizice.

Pentru marirea eficacitatii acestor mijloace se folosesc solutii de spalare cu scopul de a slabi fortele de atractie dintre murdarie si suprafata la care adera.

Dintre substantele chimice folosite frecvent, mentionam:

 substantele alcaline;

 acizii;

 agentii tensio-activi;

 polifosfatii.

Mijloacele chimice sunt cele mai utilizate in abatoare si in intreprinderile pentru prelucrarea produselor de origine animala. Efectul letal al substantelor asupra microorganismelor se poate exercita prin mai multe cai:

 prin blocarea gruparilor active ale enzimelor si blocarea metabolismului energetic (aldehidele, sarurile metalelor grele, agentii oxidanti, etc);

 prin denaturarea unor constituenti celulari microbieni esentiali, cum sunt proteinele (acizii, bazele, alcoolii, etc);

 prin modificarea permeabilitatii la nivelul peretelui celular si al membranei citoplasmatice (fenolii, detergentii, sapunurile, etc).

Exista foarte multe substante care au efecte antimicrobiene insemnate, dar numai putine dintre acestea se utilizeaza ca dezinfectanti in practica.

Solutii spalare industria alimentara – alegerea lor

La alegerea substantelor dezinfectante, se au in vedere urmatoarele cerinte mai importante:

 sa fie lipsite de toxicitate si nepericuloase la utilizare;

 sa fie usor si complet solubile;

 sa fie lipsite de actiune coroziva asupra materialelor din care sunt confectionate suprafetele pe care sunt folosite;

 sa nu precipite sarurile de calciu si magneziu din apa;

 sa aiba putere de patrundere si de umezire;

 sa poata saponifica si emulsiona grasimile, si sa dizolve particulele solide organice sau anorganice;

 sa poata fi usor de indepartat prin clatire si sa mentina in suspensie particulele de murdarie;

 sa nu aiba mirosuri puternice si persistente pe care sa le transmita produselor alimentare;

 sa aiba o capacitate cat mai mare de distrugere selectiva a microorganismelor, in concentratie cat mai mica;

 sa fie eficace indiferent de calitatea apei utilizata la dizolvare (duritate) si de temperatura aerului;

 sa aiba un cost mic si sa poata fi produse in cantitati mari.

Solutii spalare industria alimentara – tipuri de solutii

- Agentii tensio-activi scad tensiunea superficiala a apei, emulsioneaza bine uleiurile si grasimile si ajuta la eliminarea depozitelor de murdarie. Pe baza gruparii polare si a modului de disociere in solutie, sunt impartite in trei clase: anionici, cationici si neionici.

- Agentii tensio-activi anionici poseda o grupare hidrofila incarcata negativ si o grupare hidrofoba de tipul alchil, aril sau alchil-aril. Se raspandesc pe suprafetele de spalare datorita actiunii lor de dispersie asupra particulelor de grasime si de udare.

- Agentii tensio-activi cationici contin o grupare cuaternara de amoniu, legata de o catena lunga. Au actiune microbicida buna, dar actiune detergenta slaba.

Apeland la produsele comercializate de catre firma Facility Distrib vei beneficia de calitate superioara, la preturi deosebit de avantajoase. Cu ajutorul acestor produse, spalarea si dezinfectarea utilajelor in industria alimentara nu va mai reprezenta nicio problema!

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege solutii spalare industria alimentara de la Facility Distrib. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Facility Distrib? Pentru detalii, suna la numarul 0371-159.978 sau trimite e-mail pe adresa office@facilitydistrib.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>