Echipamente Industriale
October 9, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Separatoare dejectii. Gestiunea dejectiilor nu a fost niciodata mai usoara!

Separatoare dejectii. Gestiunea dejectiilor nu a fost niciodata mai usoara!

Ai nevoie de separatoare dejectii pentru o cat mai buna gestionare a acestora? Niciodata nu a fost mai simplu cu utilajele Nock de la Ecotec din Sibiu. Aceste separatoare de dejectii sunt de calitate germana, sunt robuste si fiabile si pot fi intrebuintate pentru separarea dejectiilor lichide de cele semisolide. Au preturi de achizitie foarte competitive pentru piata din Romania, iar tinand cont ca este vorba despre calitate germana fii sigur ca ai facut o alegere inspirata!

Separatoare dejectii si gestiunea dejectiilor in fermele zootehnice

 

Ce facem cu dejectiile provenite de la fermele zootehnice? Aparent o problema marunta, aceasta trebuie rezolvata cat mai rapid si mai natural pentru ca mediul inconjurator sa nu fie afectat. Solutiile sunt intr-adevar simple si eficiente si poarta denumirea de separatoare dejectii, insa, in opinia bunilor nostri guvernanti, “neutralizarea” trebuie sa se realizeze doar cu acte normative.

Dejectiile sau gunoiul de grajd, cat si gestionarea lor este o problema majora cu care, fara doar si poate, se confrunta orice ferma zootehnica din Romania. Daca se va ignora acest aspect, impactul asupra mediului va fi negativ, panza freatica va fi contaminata, iar aerul “se va imbogati” cu nitriti si nitrati.

Solutia, din punctul de vedere al celor care ne conduc, sunt batalele de dejectii care permit un management eficient in ceea ce priveste gunoiul de grajd animalier. Ideea este foarte buna, insa, si aici intervine marea problema, fermierilor nu li se acorda niciun sprijin in acest sens.

Doar batalele de dejectii nu sunt suficiente, ai nevoie si de separatoare dejectii pentru ca gestionarea acestora sa fie completa. In acest mod vei separa dejectiile lichide de cele semisolide, fiecare dintre aceste 2 tipuri de dejectii fiind intrebuintate in mod diferit.

Amintim astfel ca dejectiile sunt denumite ingrasaminte organice si trebuie in mod obligatoriu valorificate reprezentand elemente minerale si materie organica pentru solurile agricole. Cele mai importante reziduuri organice provenite de la fermele zootehnice sunt:

- Mustul de gunoi de grajd;

- Gunoiul de grajd;

- Dejectiile lichide sau tulbureala;

- Urina;

- Dejectiile semifluide, adica namolul sau pasta.

Toate aceste dejectii se pot folosi pentru fertilizarea culturilor agricole. Deci, separarea si stocarea lor este deosebit de rentabila pentru producatorii agricoli. Nu numai ca sunt la indemana tuturor producatorilor, dar sunt si mai ieftine, sunt organice si pot fi completate, daca este nevoie, cu ingrasaminte chimice obtinandu-se astfel necesarul optim de nutrienti de care este nevoie pentru culturile agricole.

Separatoare dejectii Nock, increderea in calitatea germana

 

Pentru a incepe cu inceputul, separatoare dejectii nu trebuie sa-i lipseasca fermei tale zootehnice. Acestea te vor ajuta sa realizezi o mai buna gestionare a gunoiului de grajd pentru ca apoi sa-l folosesti pentru culturile agricole sau sa-l vinzi.

Si cum calitatea primeaza si atunci cand vine vorba despre aceste utilaje, separatoare dejectii Nock, calitate 100% germana, iti sunt oferite inspre vanzare de catre Ecotec din Sibiu. Aceste separatoare sunt echipamente moderne, fiabile si robuste, deosebit de rezistente, au o capacitate de separare ce atinge 20m3 pe ora si este dotata cu accesorii dintre cele mai diverse pentru a-i spori rezistenta si eficienta.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege separatoare dejectii de la Ecotec. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Ecotec? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0740-163.825 sau trimite un e-mail pe adresa office_ecotec@yahoo.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>