Echipamente Industriale
July 10, 2014 posted by Oana Birgaoanu

Robineti industriali de calitate de la Alitatun si InterApp

Robineti industriali de calitate de la Alitatun si InterApp

Robineti industriali sunt armaturi sau organe de masina, niste dispozitive ce sunt montate la capatul unei conducte, la capatul unui tub de scurgere sau chiar intre 2 conducte. De ce? Scopul robinetilor industriali este acela de a intrerupe circulatia lichidelor sau, dimpotriva, de a stabili circulatia lichidelor in ambele sensuri. De asemenea, un robinet industrial regleaza debitul unui fluid sau ii schimba debitul, in functie de necesitati.

Daca ai si tu nevoie de robineti industriali de calitate nu putem sa nu-ti recomandam o firma renumita in acest domeniu: Alitatun, firma care este unic distribuitor in Romania al companiei InterApp din Elvetia, ceea ce-ti garanteaza calitatea si durabilitatea investitiei.

Robineti industriali – clasificare

 

Robinetii industriali se clasifica astfel:

- Robineti industriali tip fluture;

- Robineti idustriali cu sertar;

- Robineti industriali cu sfera;

- Robineti industriali de retinere;

- Robineti industriali cu diafragma;

- Robineti industriali cu scaun.

Toate aceste tipuri de robineti industriali sunt utilizate in diverse domenii si se monteaza diferit.

Montaj robineti industriali

 

Montajul robinetilor industrili este indicat sa se faca numai in pozitie verticala sau in pozitie orizontala.

Robinetii de tip sertar pana, care au un corp plat, se utilizeaza pentru montarea intre flanse. Deoarece sunt robineti cu o lungime scurta, acest fapt favorizeaza montarea lor in locuri deosebit de inguste, unde alt tip de robineti nu pot fi functionali. Totusi, se gasesc si dimensiuni mai mari de robineti industriali de acest tip, iar acestia se folosesc in retelele de gaze naturale sau chiar pentru conectarea la reteaua nationala de distributie a apei potabile. Acest tip de robinet este unul dintre cele mai utilizate din toata Uniunea Europeana, deoarece prezinta caractersitici excelente precum lipsa coroziunii si rezistenta deosebita.

Robinetii industriali de tip Wafer sunt utilizati, cu precadere, pentru conductele care au o dimensiune cuprinsa intre 300 si 700 mm. Robinetii de tip fluture sunt bidirectionali si se monteaza doar in pozitie verticala. Acest tip de robinet se utilizeaza pentru canalizare, pentru diferite instalatii de apa, pentru apa potabila sau pentru cea industriala.

Robinetii industriali de retinere se folosesc in exploatarea, transportul, dar si distributia de apa industriala, de vapori saturati sau de produse petroliere. Atunci cand sunt montati, acesti robineti trebuie sa respecte sensul de curgere a fluidelor.

Robineti industriali de la InterApp din Elvetia

 

Si pentru ca Alitatun pune mare accent pe oferirea de robineti industriali de calitate tuturor clientilor sai, le ofera acestora spre vanzare robineti apartinand frmei InterApp. Cine este InterApp?

InterApp este o companie celebra din Elvetia, care a fost fondata inca din anul 1969 in localitatea Zug, Elvetia, de catre Hanspeter Stoll. Denumirea firmei este de fapt prescurtarea de la “Internationale Apparate”, care in traducere in limba romana inseamna “Echipamente Internationale”.

Primul birou de vanzari in strainatate a fost deschis in Viena, in anul 1975. In anul 1996 compania se extinde si preia producatorul spaniol de amortizoare, Valcom. In anul 2005 este deschis un birou de vanzari si in Franta, pentru ca toti clientii sa beneficieze de produsele de calitate ale firmei InterApp.

In 2009 este fondata a 6-a companie de vanzari in Germania, iar in anul 2012 InterApp devine reprezentantul oficial al produselor din marca AVK atat in Elvetia, cat si in Austria si Italia.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege robineti industriali de la Alitatun. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Alitatun? Pentru detalii, suna la numarul 0235-416.560 si 0745-047.669 sau trimite un e-mail pe adresa office@alitatun.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>