Industria Alimentara
October 12, 2015 posted by Bianca Hau

Probleme ce pot aparea la o linie de imbuteliere

productie

 

 

 

 

 

 

 

Orice business de succes in industria bauturilor racoritoare se bazeaza pe calitate, dar aceasta nu poate fi atinsa fara a avea o reteta buna a produsului, un personal dedicat si mai ales echipamente performante care pot oferi atat o performanta a calitate a produsului, cat si o performanta a productiei. La Facility Distrib gasiti o paleta larga de utilaje si echipamente pentru industria alimentara, cum ar fi pasteurizatoare, cazane de racire si fermentare, dar si multe altele. Insa ce ar fi o facilitate de productie de sucuri racoritoare fara o linie de imbuteliere sau mai multe? Ei bine, pentru ca totul trebuie sa functioneze perfect intr-o facilitate de productie, inclusiv linia de imbuteliere, care desi este ultima in procesul de productie, dar totusi si foarte importanta, in cadrul acestui articol vom vedea ce probleme pot aparea la o linie de imbuteliere si cum pot fi ele evitate.

Cele mai importante segmente la o linie de imbuteliere

O linie de imbuteliere este un complex de echipamente ce au roluri bine determinate in cadrul intregului proces de imbuteliere, iar prin defectiunea unui singur modul se poate ajunge la situatia in care este necesara oprirea intregii activitati. Vom vorbi mai intai despre sistemul de dozare, acesta este cel care stabileste cantitatea exacta de suc, in cazul nostru, din fiecare sticla. Dozatorul este practic un sistem de pompare prevazut cu un senzor ce stabileste in mod continuu cantitatea de lichid. Acest modul poate fi controlat prin intermediul unui computer sau cu ajutorul unui controler de proces. Programarea eronata sau blocarea computerului de control poate duce la doua scenarii, fie dozatorul are o eroare in minus a cantitatii (in loc de 500ml pune mai putin) sau in plus. Pentru a detecta din timp aceste erori recomandam o verificare periodica a produselor finale, iar daca se constata o greseala, oprirea procesului de imbuteliere si resetarea controlerului de dozaj este imperativa.

Benzile de transport sunt esentiale la o linie de imbuteliere, acestea sunt insa supuse unei uzari mecanice, iar odata cu aceasta pot aparea probleme. Mentenanta acestui segment include verificari saptamanale sau si mai dese, dar si inlocuirea componentelor de angrenare si sustinere a benzii transportoare in caz de urgenta. De asemenea, cum orice linie de imbuteliere trebuie sa contina si modulul de sterilizare, acesta trebuie verificat periodic. Temperatura aburilor trebuie sa fie comforma cerintelor, iar in cazul depunerilor sau defectarii sistemului de incalzire, instalatia de sterilizare trebuie oprita in vederea inlocuirii componentelor defecte.

Va putem oferi atat service complet cat si o linie de imbuteliere completa daca aveti nevoie

Acestea sunt cele mai importante module, insa pe langa acestea o linie de imbuteliere trebuie sa fie supusa operatiunilor de mentenanta in functie de un calendar precis pentru aceste operatiuni. Modulul de dozare, sterilizare si sigilare sunt cele mai importante parti alaturi de sistemul de transport. La aparitia oricarei defectiuni sau erori trebuie intervenit prompt deoarece chiar si cea mai mica eroare poate duce la pierderi considerabile in timp sau chiar la defectarea completa a liniei de imbuteliere. Pe siteul nostru, www.facilitydistrib.ro veti gasi atat un suport tehnic excelent cat si posibilitatea de a achizitiona chiar si o linie de imbuteliere completa. Va asteptam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>