Industria Chimica
June 30, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Materiale plastice compoundate – totul e chimie de nota 10!

Materiale plastice compoundate – totul e chimie de nota 10!

Materiale plastice compoundate au la baza masele plastice, pura chimie, ce au ajuns sa fie indispensabile civilizatiei moderne. Insa trebuie sa se tina cont si de faptul ca masele plastice nu sunt biodegradabile, iar compoundarea lor este o masura indispensabila. Cine se ocupa de reciclarea lor? Recolo din Oradea!

Materiale plastice compoundate. Informatii utile despre masele plastice

 

La ora actuala industria chimica s-a aliat cu industria plasticului si cea a fabricarii cauciucului si reuseste sa creeze nici mai mult, nici mai putin de 1,3 milioane locuri de munca in UE, adica in 83.000 de societati. Dar ce au atat de extraordinar masele plastice de sunt atat de utilizate pe scare larga in civilizatia actuala?

Masele plastice au la baza polimerii. La incalzire aceste mase plastice isi insusesc forma primita si reusesc sa si-o pastreze chiar si dupa racire. Pe langa polimeri masele plastice mai contin si:

- Material de umplutura care permite ca masele plastice sa aiba un pret de achizitie mic;

- Plastifianti – sporesc elasticitatea si reusesc sa reduca fragilitatea;

- Stabilizatori – permit pastrarea proprietatilor;

- Alte substante.

Printre caracteristicile de baza ale maselor plastice se numara:

- Rezistenta mecanica foarte mare;

- Au proprietati electroizolante bune;

- Au proprietati termoizolante foarte bune;

- Prezinta stabilitate chimica;

- Au densitate mica;

- Proprietati optice superioare;

- Rezista la actiunea agentilor chimici;

- Elasticitate;

- Pret redus.

Unde se folosesc toate aceste mase plastice? In industria de ambalaje, electrotehnica si electronica, industria constructiilor de autovehicule si de masini, industria chimica, industria nucleara, industria farmaceutica, medicina, materiale de constructii.

In conditiile largii raspandiri a maselor plastice si tinand seama ca acestea nu sunt biodegradabile au aparut firme care presteaza servicii de compoundare mase plastice obtinandu-se materiale plastice compoundate virgine sau reciclate.

Recolo si materiale plastice compoundate

 

Recolo este o societate din Oradea, judetul Bihor, care se ocupa cu un serviciu extrem de important in 2015: colectarea deseurilor de mase plastice, cat si prelucrarea acestora in materiale plastice compoundate.

Capacitatea de compoundare in vederea obtinerii de materiale plastice compoundate a companiei Recolo se situeaza la 5000 de tone in fiecare an, o suma impresionanta care creste cu fiecare an ce trece. Iar pentru a realiza compoundarea la parametrii optimi, Recolo este inzestrata cu o linie de reciclare/compoundare deosebit de eficienta.

De fapt este vorba despre mai multe linii, una dintre ele fiind dotata cu dublu snec, strand pelletize si degazare cu vacuum, avand o capacitate totala de prelucrare de aproximativ 300 de kg de mase plastice in fiecare ora. Amintim de inca 1 linie de reciclare/compoundare in cascada, aceasta are capacitatea de 500 kg de mase plastice in fiecare ora si este prevazuta cu un concasor, 2 mori de capacitate medie si 3 mori de capacitate mare.

Recolo este dotata si cu o linie de granulare cu taiere la cap avand capacitatea de 150 kg/h cu 2 prese de balotat mari; 2 linii de producere a tuburilor si a profilelor; 1 linie de extrudare monofilamente si 1 linie de extrudare rafie PP.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege materiale plastice compoundate de la Recolo. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Recolo? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0259-433.840 si 0259-433.841 sau trimite un e-mail pe adresa office@recolo.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>