Echipamente Industriale
July 15, 2014 posted by Adrian

Manometre Alitatun – Toata gama de care puteti avea nevoie!

Manometre Alitatun – Toata gama de care puteti avea nevoie!

In absolut orice domeniu de activitate, procesele care implica masurarea presiunilor sunt extrem de importante. Tocmai de aceea, o masurare profesionista a presiunilor necesita o aparate de masura si control si de calitate. Atunci cand vorbim de astfel de aparate, obligatoriu vorbim de manometre, instrumente care ocupa un loc foarte important in tot ceea ce inseamna activitate de masurare a presiunii. Pentru a va ajuta sa aveti rezultate clare si precise in domeniul masurarii presiunilor, firma Alitatun din Barlad va sare in ajutor cu produse de un inalt nivel calitativ. Aceasta comercializeaza manometre de presiune de calitate superioara, care va ofera garantia unor masuratori precise.

Ce sunt aceste manometre si cand aveti nevoie de ele ?

De obicei, achizitionarea acestor manometre Alitatun se face atunci cand detineti locuri in care doriti sa cunoasteti nivelul presiunii. Exemple in acest caz sunt: un racord de componente care necesita controale periodice la nivel presiunii sau nivelul presiunii pe fiecare parte a unui filtru ca sa indice daca filtrul trebuie curatat. Aceste manometre trebuie instalate astfel incat sa fie usor de citit si trebuie prevazute cu o supapa de izolare.

Manometrele comercializate de firma din Moldova se utilizeaza in general cu scopul de a realiza masuratori absolute ale presiunilor sau a suprapresiunilor fizice din spatii inchise (recipiente, cazane, instalatii industriale alimentare/chimice/petroliere etc.). Totodata, manometrele comercializate de compania Alitatun sunt instrumente extrem de utile atunci cand vine vorba de afisarea presiunii exercitate intr-un sistem de incalzire sau de racire de la o anumita locatie. Presiunea este adesea prezentata in raport cu presiunea atmosferica, dar poate fi indicata ca presiune absoluta.

Data fiind gama extinsa de manometre cu care Alitatun va intampina, trebuie sa aveti mare grija atunci cand alegeti aceste instrumente. Selectia acestora depinde de modul de instalare potrivit aplicatiei, conditiile de lucru pentru care sunt concepute si precizia pe care o ofera. Daca e sa vorbim de conditiile de lucru, toate aceste manometre de presiune pot fi folosite in medii curate si inerte, precum si in cele corozive, insa unele modele sunt concepute special pentru medii puternic corozive, iar unele pentru fluide cu sedimente, avand separator de fluid.

Cu ce tipuri de manometre va intampina compania Alitatun ?

Toata gama de manometre de presiune pusa la dispozitie de compania Alitatun se evidentiaza ca fiind una de calitate superioara. Cu aceste instrumente aveti garantia unor masuratori precise, iar variantele puse la dispozitie vor satisface cerintele fiecarui mediu de masurare. Sa vedem ce tipuri de manometre puteti achizitiona:

 - manometre solid front: produse de marca Te.Ma, instrumentele de acest tip sunt cu sau fara lichid de umplere si sunt recomandate a se folosi in mediile agresive din punct de vedere chimic, pentru a preveni accidentele. Conform normativelor, aceste manometre  au gradul de protectie IP55 sau IP65 si sunt realizate din materiale sigure, asigurand o precizie si o citire usoara.

- manometre cu diafragma: de asemenea produse de marca Te.Ma, aceste manometre sunt folosite pentru masurarea presiunii fluidelor vascoase si a celor de proces, cristalizate sau poluate. Pentru presiuni mai mici de 2,5 bari, se foloseste in constructie inox, iar pentru presiuni mai mari de 4 bari, se utilizeaza otel zincat.

- manometre pentru gaz: are capacitate de a masura presiuni ale gazului cuprinse intre 0 si 6 mbari (cel mai mic interval) sau chiar presiuni intre 0 si 600 mbari (cel mai mare interval). Ambele tipuri de manometru pentru gaz de la Alitatun se utilizeaza pentru presiuni reduse.

- manometre cu lichid: sunt dedicate pentru presiuni mici si presiune diferentiala. Calitatea lor este inalta, fiind realizate in conformitate cu toate standardele din domeniu, iar durata de viata crescuta, daca se respecta limitele de temperatura si presiune pentru care sunt concepute.

- manometre de test: acestea se intalnesc in special in laboratoare, dar si in medii industriale unde acuratetea masuratorii trebuie sa fie ridicata.

- manometre diferentiale: masoara diferenta de presiune dintre doua puncte ale unui lichid sau gaz si pot fi construite in toate modurile posibile. Oferta de astfel de instrumente cuprinde: manometre cu diafragma, cu burduf, tub Bourdon in C, cu capsula si cu piston. Variantele cu piston difera de toate celelalte, fiind folosite in alte medii.

In afara de gama ampla de manometre, compania Alitatun va mai ofera termomanometre, traductoare de nivel, debit, temperatura si alti parametri, servomotoare, robineti industriali, sisteme de conducte, separatoare de fluide si altele. Mai mult, pe langa produsele comercializate, firma ofera si servicii de reparatii ale acestora si servicii de verificari metrologice, astfel ca toate instrumentele si echipamentele sa se afle permanent in cea mai buna stare.

Date de contact:

Barlad – 731145, Judetul Vaslui

Str. Cerbului nr. 29

Tel / fax : +40 235 416560

Mobil : +40 745 047669

e-mail : office@alitatun.ro

 

Articol oferit de zoom-biz.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>