Industria Alimentara
February 17, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Malaxoare pentru industria alimentara de la Art Inox Grup

Malaxoare pentru industria alimentara de la Art Inox Grup

Pentru industria alimentara sau pentru industria farmaceutica, malaxoare sunt utilaje indispensabile. Rolul lor este acela de a amesteca si de a omogeniza masele consistente sau pastoase. De asemenea, malaxoarele sunt acele echipamente industriale care realizeaza anumite operatii specifice precum inglobarea de aer in amestec sau framantarea lui perfecta pentru ca mai apoi acest amestec sa fie utilizat pe mai departe in lungul proces de productie.

De unde se pot achizitiona malaxoare de calitate superioara, rezistente, trainice si durabile, la un pret bun? De la Art Inox Grup, o firma din Bucuresti cu traditie in acest domeniu!

Malaxoare pentru industria alimentara

 

Framantatoarele clasice nu pot fi folosite in industria alimentara nu numai datorita faptului ca nu fac fata volumului de munca, insa nu au nici puterea necesara, nu sunt suficient mecanizate si nu au aceeasi rezistenta si durata de viata indelungata precum malaxoare industriale.

Un malaxor bun pentru industria alimentara trebuie sa fie unul cu actiune rapida, fiind importanta cantitatea de energie pe care acesta o transmite aluatului sau produsului din malaxor, dar si viteza lui de lucru.

Astfel, malaxoarele pentru materialele consistente sau pastoase (cum sunt cele din domeniul panificatiei) se pot clasifica in felul urmator:

1. Malaxoare cu benzi elicoidale;

2. Malaxoare cu 2 brate de amestecare, plus rotirea care are loc in sensul de intampinare;

3. Malaxoare cu brate fixe, fiind prevazute si cu cuva rotativa;

4. Malaxoare avand un brat malaxor, dar si cuva rotativa;

5. Malaxoare tip valt;

6. Malaxoare tip extruder;

7. Malaxoare batatoare.

In domeniul panificatiei se folosesc malaxoare cu cuva aflata in miscare de rotatie, fiind prevazute si cu un dispozitiv de malaxare cu brate, cu spirala sau cu ancora. Cuvele malaxoarelor pentru panificatie vin montate pe o platforma mobila si sunt, in acelasi timp, si detasabile. De ce? In domeniul panificatiei atat fermentarea, cat si malaxarea are loc in aceeasi cuva.

Ca sa te bucuri un timp cat mai indelugat de malaxorul tau trebuie sa-l intretii corespunzator. Ce presupune acest lucru? Pentru o buna functionare a malaxorului intretinerea este zilnica, in mod obligatoriu:

- asamblarile cu flanse sunt controlate in fiecare zi si remediate problemele aparute;

- se curata in fiecare zi malaxoarele la exterior;

- se ung in fiecare zi malaxoarele pentru o buna functionare;

- prezoanele de la cutiile de etansare se strang la nevoie;

- izolatiile exterioare si alte organe care necesita reparatii vin tratate cu mare grija;

- ventilatoarele defecte, aparatele de masura si cele de control se schimba;

- se pastreaza o igiena corespunzatoare in interiorul cuvelor.

Pentru malaxoare de calitate Art Inox Grup este partenerul potrivit!

 

Nu este usor sa gasesti un distribuitor de malaxoare de incredere, insa Art Inox Grup este partenerul pe care il cauti. Aceasta companie s-a aliniat la reglementarile pe care Uniunea Europeana le-a impus in domeniul farmaceutic si alimentar si acum iti pune la dispozitie malaxoare calitative din toate punctele de vedere.

Solutiile oferite de catre Art Inox Grup sunt personalizate in functie de nevoile tale specifice, oferindu-ti doar ce este mai bun in acest domeniu, produse si servicii impecabile.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege malaxoare de la Art Inox Grup. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Art Inox Grup? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0723-540.278 si 0213-451.651 sau trimite un e-mail pe adresa comercial@artinox.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>