Echipamente Industriale
February 24, 2015 posted by Bianca Hau

Importanta utilizarii de exhaustoare laser

Importanta utilizarii de exhaustoare laser

Progresul tehnologic ne-a determinat sa folosim puterea reala a luminii pentru a putea executa diferite operatiuni prin intermediul acesteia. Laserul este forma cea mai puternica a luminii, fie ea vizibila, sau invizibila pentru ochii nostri. Multitech, firma ce are ca principal domeniu de activitate aducerea de solutii profesionale de marcare si codificare cu ajutorul laserului, destinate tuturor institutiilor si sectiilor de productie unde este necesara marcarea diferitelor piese.

Marcajul realizat cu laser aduce dupa el, gaze si particule ce pot fi periculoase pentru mediu si chiar pentru angajati. De aceea, este necesara achizitionarea unor exhaustoare laser. Aceste utilaje pe care Multitech le ofera intr-o paleta larga de modele au rolul de a elimina emenatiile de gaze si particule generate de procesul de marcare cu Laser.

Principiu general de functionare pentru exhaustoare laser

Principiul prezent la exhaustoare laser este axat pe ideea de aspirare controlata a emanatiilor. Laserul, datorita temperaturilor pe care le produce la suprafata corpului ce trebuie marcat, produce mai multe tipuri de gaze, dar si particule sub forma de pulbere metalica oxidata sau carbonizata. Ei bine aceste gaze si pulberi, daca ajung in organismul uman, mai exact in plamani sau ochi, pot produce situatii neplacute, sau chiar afectiuni respiratorii.

Importanta acestor exhaustoare laser este , asadar, una foarte mare. Acestea pot fi comparate, pentru a putea fi mai usor de inteles principiul de functionare, cu niste aspiratoare cu muschi. Practic la orice tip de exhaustoare laser avem gura de intrare, filtrele de intrare, echipamentul de aspirare, filtrele de iesire si la final gura de iesire.

Filtrele de intrare au rolul de a nu permite pulberilor toxice sa ajunga in mecanismul de absortie si nici afara. Aceste sunt atat active cat si pasive. Filtrele active pot avea in componenta si o serie de mecanisme ce permit neutralizarea elementelor chimice toxice. Cel mai des la exhaustoare laser intalnim filtrele pasive, care sunt o serie de site sau corpuri poroase ce pot fi schimbate sau curatate.  Ca si filtrele de intrare, si cele de iesire trebuiesc verificate periodic in vederea eliminarii problemelor ce pot aparea din cauza incarcarii filtrelor in mod excesiv.

Sistemul de aspirare este compus dintr-un motor dotat cu elici speciale care creeaza efectul de vacuum la gura de intrare. Aceasta este piesa comuna la orice model de exhaustoare laser insa si aici, la modelele cele mai performante pot exista o serie de imbunatatiri. Fie ca vorbim de un panou de control digital a turatiei sau de senzor de verificare a filtrelor, intreaga gama de exhaustoare laser oferita de noi este conceputa sa ofere cel mai bun randament la un consum de energie redus, astfel incat sa va bucurati de cat mai multe beneficii.

Beneficii oferite de exhaustoare laser

Plecand de la functia acestor exhaustoare laser veti avea parte de un aer lipsit de mirosuri neplacute, sau de substante nocive. Deasemenea si natura va va multumi, deoarece acestea filtreaza cea mai mare parte din substantele toxice, inainte ca aerul sa fie dat afara.

Asadar, cand vine vorba de echipamente laser, Multitech este alegerea perfecta pentru oricine care doreste sa obtina un randament crescut dar si sa ocroteasca natura si pe cei din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>