Echipamente Industriale
June 29, 2015 posted by Bianca Hau

Generalitati despre regulatoare presiune aer

Fie ca vorbim de domenii industriale sau de cele de transportare a gazelor, instalatiile de aer comprimat trebuie sa pastreze anumiti parametrii ai gazelor, astfel incat, la iesirea din sistem, respectivul gaz sa prezinte anumite proprietati necesare instalatiilor pe care echipamentul de aer, le deserveste. P.H. Hidro Pneumatic vine sa ofere o gama larga de produse destinate mediului industrial si nu numai. Prin intermediul siteului nostru, www.phhidro.ro puteti gasi o gama variata de sisteme si solutii pentru instalatiile de aer comprimat, hidraulice, electromecanice, si nu numai. Printre produsele destinate proiectarii si mentenantei instalatiilor de aer comprimat se numara si sistemele de tip regulatoare presiune aer.

Rolul unor regulatoare presiune aer in cadrul sistemului

Aceste regulatoare presiune aer au rolul de a mentine constanta presiunea aerului, sau a gazului in cadrul unei instalatii de aer comprimat. Oricat de de performant ar fi un sistem de pompare, presiunea la iesire nu poate fi constanta. Acest lucru se poate datora fie sistemului de pompare si a ciclurilor pe care acesta le are (admisie/refulare), fie diferitilor consumatori pe care instalatia le are in structura. Pentru a elimina eventualele fluctuatii este nevoie de un sistem de compensare si control al acestor variatii.

Aici intervin echipamentele de regularizare a presiunii, care au rolul de a mentine o liniaritate in ceea ce priveste constanteneitatea presiunii. Aceste regulatoare presiune aer sunt esentiale in orice tip de instalatie de aer su presiune unde este necesara o precizie a parametrilor de calitate.

Regulatoare presiune aer cu control digital

Oferim mai multe tipuri de regulatoare presiune aer, insa cele mai performante echipamente de regularizare sunt cele electronice. Acestea se evidentiaza prin precizia cu care actioneaza, dar si prin intermediul modului de control si afisare a parametrilor de lucru pentru instalatia de regularizare. Asadar, aceste regulatoare presiune aer sunt echipate cu un afisaj si optiuni de control digital pentru parametrii de functionare. Aplicatiile pentru care recomandam utilizarea acestui tip de regulatoare sunt cele in care este necesara o mare precizie in ceea ce priveste fluxul de aer comprimat. Aceste aplicatii sunt intalnite in sisteme de instrumentatie, control dimensional dar si pentru alte tipuri de echipamente hidraulice si cu aer comprimat de mare precizie.

Pentru a alege tipul corect de echipament din oferta noastra de regulatoare presiune aer, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte, cum ar fi natura aplicatiei si in mod implicit si gradul de precizie necesar pentru aceasta, dimensiunea structurii de transport formata din tevi, tuburi, etc. Tot odata, trebuie tinut cont si de plaja de presiuni in care intreaga structura este gandita sa functioneze, dar mai trebuie sa tineti si de accesoriile necesare pentru a putea monta, fixa si opera echipamentul de regulare.

Suntem aici pentru a oferi solutii perfecte pentru orice tip de proiect ce priveste sistemele si instalatiile de aer comprimat si nu numai. Suntem pe piata din Romania inca din 1996, fiind primul reprezentant al concernului Parker Hannifin. Inca de aproape doua decenii oferim tuturor inginerilor si nu numai solutii complete pentru orice tip de instalatie industriala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>