Uncategorized
December 18, 2015 posted by Bianca Hau

Furtunuri hidraulice – structura si intretinerea acestora

Prezente la majoritatea instalatiilor hidraulice, acestea permit transportarea agentului de inalta presiune spre echipamentele de actionare hidraulica. Geman Invest va ofera o gama larga de produse cum ar fi lanturi, trolii, cricuri, cabluri, chingi dar si furtunuri hidraulice. Toate acestea sunt produse chiar in facilitatile noastre, astfel incat va putem oferi produse de cea mai inalta calitate in functie de necesitatile dumneavoastra indiferent de aplicatii si de caracteristicile speciale de care aveti nevoie. Furtunurile de inalta presiune asa cum mai pot fi denumite cele hidraulice sunt concepute pentru a rezista la presiuni uriase, chiar si de cateva sute de bari sau mai mult. Datorita structurii lor, acestea pot fi folosite la utilajele cu componente si ansamble mobile cum ar fi utilajele hidraulice de ridicat sau cele cu articulatii.

Structura unor furtunuri hidraulice

Deoarece aceste furtunuri hidraulice sunt create folosind mai multe straturi de cauciuc alternat cu armaturi metalice, acestea trebuiesc ingrijite in mod corespunzator pentru a evita disfunctionalitatile cauzate de eventuale depuneri interioare sau de deteriorarea straturilor de cauciuc. Ca si informatie esentiala sigurantei in exploatare, in momentul in care constatati orice deteriorare a straturilor protectoare va recomandam ca in regim de maxima urgenta sa schimbati furtunul afectat. Astfel veti evita eventuale incidente nedorite si periculoase.

Spuneam ca structura acestor furtunuri hidraulice este una axata pe principiul foilor de ceapa. Peste tubulatura din cauciuc sunt aplicate mai multe straturi de protectie din metal de diferite tipuri. Astfel, pentru gama de furtunuri hidraulice pentru presiuni joase un singur strat de armatura metalica sub forma de plasa este cel care ofera furtunului rezistenta la presiune. In cazul celor pentru presiuni foarte mari, deja putem discuta de o succesiune de straturi din cauciuc si diferite armaturi. Astfel, in cazul acestui tip de furtunuri avem armatura cilindrica articulata din metal, un alt strat de cauciuc, armatura din plasa metalica, inca un strat de cauciuc, urmat apot de o armatura din fibre sintetice de mare rezistenta si ultimul strat de cauciuc.

Masuri de siguranta pentru furtunuri hidraulice

Tipul de cauciuc folosit la aceste furtunuri hidraulice este unul special de mare rezistenta la solicitari mecanice si chimice. Insa, cum nimic nu este indestructibil, exista situatii in care acestea se deterioreaza. Cea mai frecventa cauza fiind nerespectarea parametrilor de utilizare dar si utilizarea acestora in conditii de temperaturi joase. Pentru a proteja invelisul exterior din cauciu al furtunului puteti opta pentru imbracarea acestuia cu un strat termo-protector. Acest lucru este recomandat pentru aplicatiile in conditii de temperatura foarte scazuta. De asemenea, un alt factor este si temperatura agentului hidraulic sau mai bine spus a uleiului hidraulic. Daca  uleiul hidraulic are o temperatura prea mare, acesta poate deteriora tubulatura interna, ducand astfel la pierderea proprietatilor tehnice ale furtunului hidraulic.

Siteul nostru, www.gemaninvest.ro va sta la dispozitie cu produse speciale pe care vi le oferim si in regim de comanda. Oferta noastra include numai produse de cea mai buna calitate ce respecta toate normele de calitate si siguranta in exploatare. Va asteptam asadar cu produse de prima calitate si preturi excelente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>