Echipamente Industriale
April 8, 2014 posted by admin

Echipamente Industriale Automatizate

Echipamente Industriale Automatizate

Din dorinta de a avea o productivitate cat mai mare, de a creste cifra de afaceri, si de a satisface toate cerintele si necesitatile clientilor, in industrii, fie ca este vorba de cea petroliera, alimentara, a constructiilor, auto, etc, companiile de mici sau mari dimensiuni au ales sa se dezvolte cat mai mult in domeniul echipamentelor, cele care asigura o productivitate sporita, economii mari la energie si materii prime, si cele care, totodata, ofera un nivel inalt de calitate produselor. Tendinta pe piata actuala este cea de a investi capital in echipamente industriale automatizate.

Evolutia industriala – Un impuls pentru a dezvolta echipamente industriale performante

Atunci cand vine vorba de dezvoltarea inustriala din diferite sectoare, este imposibil sa nu mentionezi un moment decisiv in evolutia acesteia: revolutia industriala de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Astfel, impactul social al revolutiei industriale a marcat dezvoltarea diviziunii sociale a muncii, a dus la aparitia unor noi ramuri de productie, noi centre industriale si bineinteles, a dat startul inovatiilor tehnologice in acest domeniu. Rezultatul? Crearea unor echipamente industriale performante cu efecte vizibile in productie.

Cu alte cuvinte, impactul tehnic a provocat o puternica impulsionare in domeniul inventiilor, apar fabrici si uzine, iar munca manuala este inlocuita cu succes de cea mecanizata. Si evolutia nu s-a oprit aici. Ca urmare, ce-a dea doua revolutie a avut loc la sfarsitul secolului XIX, atunci cand s-au descoperit noi surse de energie, ceea ce a permis dezvoltarea unor ramuri industriale precum industria electrotehnica, chimica, a automobilelor, si lista poate continua. In spatiul romanesc, revolutia industriala s-a desfasurat mult mai tarziu decat in tari precum Angla, Franta, Germania sau SUA, intarziere care si astazi se resimte. Revenind la secolul XXI, tehnica a cuprins o dezvoltare uluitoare, datorita automatizarilor echipamentelor industriale tot mai performante, devenind astfel un domeniu tot mai cunoscut la nivel mondial.

Echipamente industriale automatizate – Solutia eficienta pentru cresterea productivitatii

Daca pana nu demult, automatizarile industriale erau privite ca procesul de control si coordonare a unui numar de componente electrice si electronice. Astazi, domeniul sau de utilizare s-a extins. Scopul automatizarii echipementelor industriale este acela de a spori productivitatea si calitatea dincolo de limitele posibil de atins prin munca operatorilor umani, astfel incat sa se obtina reduceri substantiale ale costurilor de productie, si totodata un nivel de calitate crescut. Datorita randamentului de care da dovada, automatizarea echipamentelor industriale reprezinta o piesa esentiala in economia mondiala.

Echipamentele utilizate in industrie sunt extrem de variate, in functie de aplicatiile pentru care sunt utilizate, de scara la care se realizeaza procesul, de nivelul de precizie cerut, etc. Unele dintre cele mai utilizate echipamente industriale sunt:  diverse tipuri de debitmetre, fie ca este vorba de cele ultrasonice, electromagnetice, vortex ori rotametele; echipamentele de masurare a presiunii (traducatoare de presiune, traducatoare de presiune diferentiala, traducatoare de nivel hirostatic, traducatoare de nivel tip radar), echipamente de masurare a temperaturii (transmitere de temperatura, senzori de temperatura), echipamente frigorifice si de ventilatie, etc. Cu cat productia este mai mare, cu atat se folosesc mai mult echipamente industriale, sau echipamente mai performante, de tipul celor automatizate, menite sa protejeze forta de munca, sa preia sarcinile cele mai dificile si sa scada timpul de productie, implicit costurile de productie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>