Industria Lemnului
December 21, 2015 posted by Bianca Hau

Debitarea masei lemnoase cu panze panglica dinti stelitati debitat busteni

Stim ca in industria prelucratoare a lemnului aveti nevoie de cele mai bune panze panglica dinti stelitati debitat busteni, dar si de echipamente profesionale si accesorii. Suntem Metamob, si suntem principalul producator si furnizor de echipamente si solutii pentru debitarea si prelucrarea lemnului din Romania. Prin intermediul diferitelor tipuri de panze dar si de lamele sau accesorii de cea mai buna calitate reusim sa sustinem calitatea si performanta indiferent de cerintele clientilor nostri.

Linia de panze panglica dinti stelitati debitat busteni este destinata sistemelor tip gater sau rotative de debitare a masei lemnoase, fie ca este vorba de lemn prelucrat sau neprelucrat. Aceste panze sunt realizate dintr-un otel de inalta calitate care este proiectat sa reziste tuturor fortelor de tensiune si de uzura, pastrandu-si caracteristicile de forma si duritate de la nivelul zonei de taiere.

Oferim panze panglica dinti stelitati debitat busteni pentru cea mai buna performanta

Spuneam ca aceste panze panglica dinti steitati debitat busteni sunt folosite la gatere de mari dimensiuni si industriale. Aceste echipamente sunt foarte robuste, dar si conditiile in care lucreaza nu sunt chiar foarte simple sau lejere. O astfel de panza este pusa intr-o miscare de rotatie sau de oscilatie (in functie de modelul gaterului si a panzei) la o viteza atat de mare, incat un bustean de 6 metri este taiat pe longitudine in cel mult cateva minute.

Aspectele tehnice de productie prezente la majoritatea tipurilor panze panglica dinti stelitati debitat busteni pleaca in primul rand de la prinderi. Acestea, situate in extremitatile panzei sunt de mai multe tipuri. Diferentele dintre prinderi consta atat in pozitionarea orificiilor de prindere, dar si in modul de calire si procesare a otelului in respectiva zona. Este usor de inteles faptul ca prinderile sunt cele care preiau cea mai mare parte a fortelor de intindere si compresie ce apar in timpul taierii unui bustean. De obicei, otelul in respectivele zone este unul foarte dur si rezistent.

O traditie de aproape 20 de ani in producerea de panze panglica dinti stelitati debitat busteni

Zona dintilor este si ea una speciala, aici iarasi vorbim de un otel foarte dur (cu un inalt continut de Carbon dar si alte substante) deoarece, este evident faptul ca taierea unui intreg bustean in cel mult 2 – 3 minute necesita o buna rezistenta la temperaturi mari dar si la uzura. Dintii au orientarea varfurilor spre sensul de deplasare a panzei, acestia fiind usor inclinati in mod alternativ inspre stanga si dreapta. Aceasta alternanta permite o mai buna distributie a uzurii, dar si o buna viteza de deplasare prin material.

Tocmai din cauza vitezelor foarte mari cu care aceste panze panglica dinti stelitati debitat busteni se deplaseaza prin materialul lemnos (care poate fi moale sau foarte dur) temperaturile pot urca foarte mult ca si consecinta a fortelor foarte mari de frecare. Exista situatii in care gaterele sunt echipate si cu sisteme racire a panzei. Insa despre aceste echipamente promitem sa mai scriem intr-un viitor articol. Pana atunci, noi ii asteptam pe toti expertii si cei din industria prelucratoare a lemnului sa ne viziteze pagina www.metamob.ro pentru a afla mai multe despre traditia noastra care a pornit inca din 1997, dar si despre ofertele noastre de panze panglica dinti stelitati debitat busteni si nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>