Industria Constructiilor
August 25, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Cum se realizeaza scari metalice cu ajutorul de trepte metalice

Cum se realizeaza scari metalice cu ajutorul de trepte metalice

Scarile metalice realizate cu ajutorul de trepte metalice nu numai ca arata estetic, insa prezinta o rezistenta aparte, nu trebuie intretinute sau trebuie intretinute intr-o mica masura, nu corodeaza, sunt usoare, sustin o greutate mare, se folosesc pentru exterior sau interior, rezista traficului intens, se monteaza rapid si au si preturi bune de achizitie. Pentru toate acestea se ocupa Dovexim!

Ce trebuie sa stii despre scarile metalice si trepte metalice

 

Unde se utilizeaza scari metalice? Acestea sunt intrebuintate pentru scari tehnice, dar si pentru scari decorative. Metalul este folosit atat pentru realizarea de vanguri, cat si de trepte metalice rezultand scari metalice de un echilibru perfect.
Ce fel de metal se foloseste pentru realizarea de trepte metalice si, astfel, de scari metalice? In general, se utilizeaza otelul ce este folosit sub forma de profile ambutisate sau profile laminate, dar si sub forma de tole. Se recomanda intrebuintarea de otel “corten” in detrimentul otelului carbon deoarece este mult mai rezistent la coroziune.

De asemenea, se mai intrebuinteaza pentru treptele metalice si alt gen de metale dintre care amintim:

1. Otelul inoxidabil. Acesta este preferat deoarece este rezistent atat chimic, cat si mecanic si are si un aspect estetic deosebit, lucios sau mat;

2. Aluminiul. Se foloseste sub forma de tole ambutisate sau extrudate, de profile sau de piese turnate;

3. Alama si cuprul. Se folosesc pentru imbracamintea estetica, pentru piese decorative, sub forma de tabla ambutisata sau sub forma de profile laminate;

4. Fonta turnata. Se utilizeaza de foarte multe secole, insa incepand cu secolul XIX se foloseste nu numai pentru elemente decorative, ci si pentru elemente de rezistenta ale constructiilor.

Care dintre aceste metale este mai indicat? In cazul otelului trebuie sa amintim ca acesta trebuie protejat anticoroziv. Cum? Prin vopsire. Deoarece vrei ca aspectul sa fie ingrijit de-a lungul timpului, acesta trebuie vopsit si revopsit periodic, insa trebuie sa tii cont de instructiunile producatorului si de pozitia scarii, exterioara sau interioara.

In cazul scarilor din aluminiu, cupru, alama sau inox trebuie sa eviti sa matuiesti suprafetele lucioase, in special in zona cea mai utilizata, adica suprafata de calcare. Se face un tatament chimic. Daca circulatia este intensa, degradarea se face mult mai repede si mai vizibil, apar zgarieturi chiar si in cazul suprafetelor matuite.

Din ce se realizeaza treptele metalice? Din gratare, tabla striata sau trepte cu structura metalica. Acestea din urma mai sunt denumite si “cutii” sau chiar chesoane inchise sau deschise. In acest caz ele sunt imbracate cu covoare sau sustin placi rigide. Insa exista si treptele cu structura metalica ce pot fi umplute cu alte materiale.

Trepte metalice de la Dovexim

 

Dovexim este un producator cu vechime de trepte metalice in Romania, iar daca vei cumpara aceste produse de la Dovexim te vei bucura de calitate 100% garantata. Astfel ca, pentru zonele in care treptele din beton sunt scoase din discutie, cele metalice sunt solutia potrivita.

Treptele metalice se monteaza usor, sunt usoare si rezistente, sunt estetice, poti opta pentru diferite dimensiuni si te poti bucura astfel de personalizare.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege trepte metalice de la Dovexim. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Dovexim? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0259-417.034 si 0722-365.102 sau trimite un e-mail pe adresa dovexim@gmail.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>