Instalatii
September 25, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Cum se monteaza corect mufele pe un cablu FTP de internet

Cum se monteaza corect mufele pe un cablu FTP de internet

Cu peste 13 ani de activitate in domeniu, Castel Distribution este un magazin online unde vei gasi de cumparat cablu FTP, acumulatori, aparataj electric, cablu UTP, cabluri electrice, fibra optica, instalatii electrice, sigurante, LED-uri, stalpi de iluminat sau surse de lumina. Comanda se face rapid, direct online, te bucuri de produse de calitate, dar si de preturi bune, fara concurenta am spune.

Cablu FTP este indicat pentru distantele mai lungi

 

Internetul nu mai este considerat de mult un lux, astazi el este o necesitate. Unii il prefera pentru jocuri si socializare, altii pentru informare, insa mai exista si categoria a carei munca se invarte, zi de zi, in jurul internetului.

Cand „iti pica netul” iti suni providerul de internet, ii sesizezi eroarea sau erorile si astepti sa se rezolve. Insa ce faci daca trebuie sa montezi o mufa pe un cablu FTP de internet? Daca nu te pricepi, chemi un meseriasi, insa toata lumea stie ca acestia te vor costa scump. Nu mai mentionam nici faptul ca daca semnalezi o problema cu cablul FTP la furnizorul tau de internet, pana ajunge echipa la tine – de regula dureaza 2-3 zile – esti satul de asteptare.

Cum tu nu-ti permiti sa ramai atatea zile fara internet, ce ar fi daca ti-ai monta singur mufele trebuincioase? Ai nevoie de:

1. Un cablu FTP sau chiar STP sau UTP. Retine ca pentru distantele mai lungi iti este folositor cablul FTB sau cel STP;

2. Mai multe mufe ethernet cu 8 contacte;

3. Un cleste special pentru sertizarea unui cablu FTP de internet, UTP sau STP.

Cum procedezi? Este foarte simplu. Inainte de a introduce cablurile in mufa va trebui sa le aranjezi si apoi urmeaza sertizarea. Codul culorilor este T-568B. Retine si faptul ca tot inainte de a introduce cablurile in mufa este indicat sa le tai putin pentru a face contact cu lamelele mufei. Desigur, nu uita ca operatiunea este valabila pentru ambele capete ale cablului FTP. De asemenea, trebuie sa verifici si adancimea la care va intra fiecare cablu in mufa, absolut toate trebuie sa intre pana la capatul acesteia.

Daca vrei sa verifici calitatea mufarii, exista testere speciale. Introduci cele 2 mufe de la capatul cablului FTP in tester, iar apoi se va verifica continuitatea pe fiecare fir. In acest mod esti sigur ca ai facut o treaba buna.

Nu te descurci? Cauta si niste tutoriale video pe net, cu siguranta vei gasi cateva foarte bune, clare, in care vei vedea pas cu pas ce ai de facut. Bafta mare la mufare!

De unde cumpar un cablu FTP?

 

Vrei sa te apuci de treaba si ai nevoie de un cablu FTP? Sau de mufe? Ia legatura cu Castel Distribution si alege-ti cablurile de care ai nevoie. In magazinul online al companiei vei gasi foarte multe modele de astfel de cabluri, de calitate, diferite categorii. De regula, cablurile FTP au cate 8 fire, sunt din cupru, sunt invelite intr-o manta din PVC, au diferite culori si diferite grosimi, iar pretul variaza in functie de model.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege cablu FTP de la Castel Distribution. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Castel Distribution? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-995.519 si 0730-507.835 sau trimite un e-mail pe adresa office@castel.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>