Instalatii
May 6, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Cum functioneaza grupuri de pompare

Cum functioneaza grupuri de pompare

Grupuri de pompare iti permit un randament volumetric mare, au mare putere de tragere, pompele sunt autoamorsabile si pot vehicula un domeniu foarte larg de fluide. Astfel ca aceste grupuri de pompare sunt o solutie ideala pentru aplicatii casnice si pentru aplicatii industriale. De regula, grupurile de pompare sunt echipate cu 2 sau chiar mai multe electropompe si sunt utilizate pentru a ridica presiunea unor lichide, pentru spalarea vehiculelor, pentru irigatii gradini si curti sau pentru vehicularea apelor curate.

Ce sunt grupuri de pompare?

 

Grupuri de pompare sunt ansambluri de pompe ce vin montate in sistem hidrofor. Aceste grupuri de pompare sunt concepute special pentru a-si gasi intrebuintare in aplicatii diverse, de la cele civile pana la aplicatiile agricole si industriale.

Din ce sunt realizate aceste grupuri de pompare? La baza lor sta otelul galvanizat atat pentru conducte, cat si pentru suportul de baza. Pe conductele de refulare ale acestor grupuri de pompare se pot monta butelii de tip vertical prevazute cu membrana din cauciuc alimentar. De asemenea, sa nu uitam ca fiecare pompa a grupului de pompare are in dotare si cate 2 robineti cu bila – un robinet este special pentru aspiratie, iar celalalt se foloseste pentru refulare – si o supapa de retinere.

Cum functioneaza grupuri de pompare?

 

Grupuri de pompare se impart in 2 mari categorii:

1. Grupuri de pompare cu presostat. Atunci cand un robinet al instalatiei este deschis, presiunea din instalatie va scadea, desigur. Acest lucru duce la inchiderea contactelor cu care este dotat presostatul, acesta fiind reglat la o presiune mai mare. In acest moment porneste o electropompa. Atunci cand debitul cerut este mai mare, presiunea din instalatie scade, se cupleaza al doilea presostat si porneste electropompa numarul doi. Daca inchizi robinetul si pompele se vor opri. Este important sa se evite pe cat posibil functionarea fara apa a electropompelor, acest inconvenient ducand la defectiuni majore;

2. Grupuri de pompare cu turatie variabila. In acest caz pompa este controlata de convertizorul de frecventa. Ea isi schimba turatia astfel incat sa atinga presiunea setata. In cazul in care debitul solicitat depaseste capacitatea primei pompe va intra in functiune pompa a doua. Pompa dotata cu convertizorul de frecventa va mentine o presiune constanta.

De unde fac rost de grupuri de pompare de calitate?

 

Grupuri de pompare de calitate superioara gasesti de cumparat de la Tool & IT Distribution, o companie din Campina care importa si distribuie astfel de echipamente pentru toti cei care au nevoie. Tool & IT Distribution a legat parteneriate fructuoase numai cu furnizori de incredere, de renume, de peste hotare oferindu-ti pe langa calitate si preturi excelente.

Inaltimea de pompare a grupurilor de pompare de la Tool & IT Distribution atinge si 300 metri si sunt dotate cu 2 sau chiar 6 pompe pentru eficienta maxima. Turatia pompelor este variabila sau fixa, dupa necesitati, sunt automate si reusesc sa mentina presiunea la limite constante in sistem. Unde le poti folosi? De la stingerea incendiilor si pana la irigatii, alimentare cu apa potabila a locuintelor sau complexelor zootehnice.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege grupuri de pompare de la Tool & IT Distribution. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Tool & IT Distribution? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0244-331.530 si 0728-843.481 sau trimite un e-mail pe adresa dan.oprea@tool-it.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>