Industria Textila
March 12, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Catalina. Echipamente protectia muncii de top

Catalina. Echipamente protectia muncii de top

De-a lungul anilor s-au facut numeroase studii avand ca subiect principal sanatatea si securitatea in munca. Care este concluzia generala? Neutilizarea de echipamente protectia muncii reprezinta una dintre cauzele frecvente ale aparitiei accidentelor la locul de munca. Pe locul 2 se afla folosirea unor echipamente protectia muncii, insa necorespunzatoare. Si, nu in ultimul rand, neinstruirea personalului este, de asemenea, o eroare grava ce poate avea repercursiuni dintre cele mai drastice.

Cine are de suferit de pe urma acestor accidente? Toata lumea, de la angajat, la angajator, de la colegii de munca si pana la productia in sine. Cum siguranta la locul de munca este vitala, nu neglija niciodata acest aspect fie ca esti angajat sau angajator, participa la instructaj, respecta indicatiile, iar in caz de nerguli cere un echipament de protectie nou!

La locul de munca se poarta echipamente protectia muncii

 

EIP sau echipamentul individual de protectie este obligatoriu si de el depinde ca desfasurarea muncii tale sa decurga lin, fara incidente. Fie ca lucrezi in industrie, fie ca-ti desfasori activitatea in constructii sau intr-un service-auto, utilizarea de echipamente protectia muncii trebuie sa devina un ritual zilnic, dar nu unul mecanic, ci un ritual a carui importanta sa o intelegi pe deplin.

Sa nu uitam faptul ca echipamente protectia muncii trebuie purtate de catre toti vizitatorii fabricii in care lucrezi si chiar si pe santierul de constructii. Nimeni nu are voie sa patrunda in aceste spatii interzise strainilor fara echipamentele potrivite.

Desi aceste lucruri se stiu, din pacate Romania este fruntasa la accidentele survenite in timpul muncii, in anul 2013 s-au inregistrat nici mai mult, nici mai putin de 4.000 de astfel de accidente. Care au fost cauzele principale? Desigur, neutilizarea echipamentului de protectie, dar si instructajul efectuat superficial.

De ce se poarta echipamente protectia muncii? Din cauza pericolelor la care esti expus la munca, pericole ce difera de la un job la altul. Astfel, EIP are la baza 5 parti componente:

1. Protectia capului. Este vitala si include multe echipamente de protectie pentru ochi, urechi, respiratie si fata;

2. Protectia fetei. Ochii, urechile si fata trebuie si ele protejate daca lucrezi intr-un mediu agresiv;

3. Protectia picioarelor. Incaltamintea de protectie se alege, desigur, in functie de pericolele la care sunt expusi lucratorii;

4. Protectia corupului. In acest caz echipamente protectia muncii difera, in special, in functie de fiecare situatie in parte. Protectie la frig, la cald, la umezeala, protectie biologica, protectie chimica, antistatica sau pentru pompieri;

5. Protectia respiratorie. In cazul in care lucratorii sunt expusi in permanenta la gaze, la vapori sau la alte materii aflate in aer, acestia trebuie sa poarte protectie specifica.

Echipamente protectia muncii de la Catalina

 

Pentru echipamente protectia muncii de calitate superioara, rezistente si la un pret bun, Catalina iti propune numeroase articole dintre care vei alege in functie de nevoile tale.

Catalina iti ofera si posibilitatea de a alege intre nuante diferite, aspecte legate de dimensiuni, croiala si natura materialelor, in acest mod personalizarea echipamentelor de protectia muncii este un avantaj de top de care beneficiezi daca apelezi si tu la Catalina.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege echipamente protectia muncii de la Catalina. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Catalina? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0744-683.209.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>