Industria Energetica
February 12, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Cablu FTP. 2 modele de top de la Castel Distribution

Cablu FTP. 2 modele de top de la Castel Distribution

Cablu FTP de date sau cablu FTP cu sufa sunt poate cele mai des intalnite cabluri si se regasesc in orice casa. Le utilizezi atunci cand folosesti internetul, telefonia, camerele de supraveghere sau diverse instalatii electrice.

Daca ai nevoie de o cantitate mai mare sau mai mica de cabluri FTP, exista un furnizor pe care te poti baza oricand: Castel Distribution, o companie bucuresteana care de peste 13 ani iti pune la dispozitie aceste produse calitative prin intermediul magazinului sau online, Castel.ro.

Cablu FTP, un ajutor de baza pentru echipamentele electrice

 

Ce este un cablu FTP? Un cablu FTP este de fapt un cablu torsadat si este foarte des intalnit in practica. Cum arata acest cablu? Cei 2 conductori din alcatuirea cablului se rasucesc unul in jurul celuilalt, scopul fiind acela de a anula interferentele electromagnetice ce sunt raspunzatoare de diafonie. Cu cat numarul de rasuciri este mai mare la fiecare metru de cablu torsadat, cu atat diafonia este mai redusa.

Cum reuseste aceasta rasucire a firelor sa reduca interferenta? Deoarece zona de bucla dintre cei 2 conductori este redusa astfel pana la minimul fizic. Sa nu omitem si faptul ca directiile de curent se inverseaza la fiecare rasucire, ceea ce inseamna ca intr-un final se anuleaza reciproc.

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de cabluri torsadate sunt cabluri FTP, adica cablu torsadat ecranat cu folie. In aceasta situatie conductorii vin inveliti intr-o folie exterioara pentru ecranare, scopul fiind acela de a proteja eficient impotriva interferentelor externe. Insa folia exterioara cu care sunt inveliti cei 2 conductori mai are si rolul de impamantare electrica.

Astfel ca aceste cabluri FTP se utilizeaza pentru o gama larga de instalatii electrice, fiind echipamente necesare oricarui electrician. Pentru instalatiile de curenti slabi se utilizeaza cabluri FTP cu sufa. Se gasesc de cumparat mai multe modele, lungimi diferite, pentru intrebuintari diferite. De unde poti cumpara cabluri FTP cu sufa? De la Castel Distribution.

Cablu FTP de date

 

Internetul, telefonia, securitatea si supravegherea video, toate aceste domenii utilizeaza, desigur, cablu FTP de date. Aceste cabluri sunt absolut necesare deoarece sunt imune la interferentele exterioare si au si rol de conductor de impamantare.

Cablurile FTP de date se mai numesc si UTP – Unshielded Twisted Pair – sau cablu torsadat neecranat. Aceste cabluri sunt alcatuite din cate 4 perechi de fire perfect izolate intre ele. Prin rasucirea firelor, sau torsadare, apare efectul de anulare astfel incat semnalul de internet, de exemplu, nu este degradat din cauza interferentelor magnetice. Sunt deosebit de flexibile si nu au ecranare.

Ai nevoie de cabluri FTP de date? Castel Distribution este magazinul online de unde le poti achizitiona la preturi bune. Online gasesti mai multe modele, dupa nevoile tale, iar comanda se face simplu si rapid, direct online. Retine ca toate cablurile FTP se vand la rola a carei lungime poate varia. Preturile se pot schimba, astfel ca daca vrei sa fii sigur de o achizitie suna si personalul Castel Distribution te va lamuri. Transportul se face prin curier rapid fie ca esti din Bucuresti, fie ca faci o comanda de produse din provincie.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege cablu FTP de la Castel Distribution. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Castel Distribution? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-995.519 si 0730-507.835 sau trimite un e-mail pe adresa office@castel.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>