Industria Chimica
March 17, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Bucura-te de numeroase avantaje grund epoxidic de la Tafi Trade!

Bucura-te de numeroase avantaje grund epoxidic de la Tafi Trade!

Pentru grund epoxidic G 6425 sau G 6425 Zn (Zinc), Tafi Tade este partenerul potrivit. Aceasta companie din Piatra Neamt iti ofera vopsea epoxidica si grund epoxidic de calitate superioara, oferindu-ti chiar si consultanta de specialitate pentru ca tu sa alegi produsul potrivit nevoilor tale.

Citeste cu atentie instructiunile de folosire a grundului epoxidic de la Tafi Trade si bucura-te si de siguranta in timpul aplicarii!

Ce este un grund epoxidic?

 

Un grund epoxidic este un produs profesional ce are la baza rasinile epoxidice in solutie, dar si adjuvanti, solventi organici si pigmenti anticorozivi cromati si fara plumb. Mecanismul de formare al peliculei grundului epoxidic este determinat de o conversie chimica care are loc in momentul amestecului cu intaritorul ce este de tip poliaminoamidic.

Pentru ce este folosit grundul epoxidic? Pentru acoperirea metalului, avand ca principal scop ferirea de rugina a acestuia. Destinatia grundului expodic este strict industriala.

Avantaje grund epoxidic

 

Grundul epoxidic se foloseste deoarece prezinta o serie de avantaje deosebit de importante:

- are aderenta foarte buna la suport;

- prezinta durabilitate in timp;

- rezistenta chimica este si ea foarte ridicata;

- rezista, de asemenea, la ceata salina;

- este anticoroziv;

- se foloseste pentru suprafetele metalice, pentru aluminiu sau suprafetele galvanizate;

- rezista cu excelenta la factorii de mediu, la petrol si solventi;

- are culori diferite;

- poate fi lucios sau mat;

- rezista la temperaturi ridicate din mediul ambiant;

- se usuca rapid;

- se aplica usor;

- se poate aplica chiar si peste produse din aceeasi serie si peste produse bogate in zinc;

- se poate acoperi, fara indoiala, cu produse din aceeasi serie;

- se utilizeaza impreuna cu intaritori compatibili.

Cum se aplica un grund epoxidic

 

Daca vrei sa obtii rezultate maxime si sa beneficiezi de toate avantajele mai sus enumerate, aplicarea unui grund epoxidic trebuie sa respecte urmatorii pasi:

1. Atunci cand aplici un grund epoxidic trebuie sa respecti cu strictete valorile impuse de producator pentru ca protectia anticoroziva sa fie maxima;

2. Suprafata pe care vine aplicat grundul epoxidic trebuie perfect curatata de tot ceea ce inseamna praf, grasimi sau ulei;

3. Suprafata de aplicare este indicat sa fie neteda, sa fie lipsita de pittings sau de microgauri, sa nu existe pe suprafata sa zone de metal ce se exfoliaza, sa nu fie acoperita cu materiale ce au o aderenta slaba la suport si sa nu prezinte nici stropi de sudura sau arsuri provenite de la sudura;

4. Grundul epoxidic se aplica la o anumita temperatura. Aceasta trebuie sa fie, in mod obligatoriu, mai mare cu 3 grade decat temperatura de condensare a apei sau temperatura punctului de roua.

De asemenea, este foarte important sa respecti instructiunile producatorului cu privire la aplicarea grundului, dar si la depozitare. Astfel, nu se depoziteaza langa surse de foc, deoarece contine solventi inflamabili. Atat in perioada aplicarii grundului, cat si in timpul uscarii, este important sa se aeriseasca foarte bine incaperea unde a avut loc operatiunea. Daca incaperile nu pot fi aerisite, personalul care vopseste trebuie sa poarte masti. Sa se respecte termenul de valabilitate ce nu poate depasi 12 luni.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege grund epoxidic de la Tafi Trade. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Tafi Trade? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0730-018.877 sau trimite un e-mail pe adresa contact@vopseaepoxidica.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>