Instalatii
September 18, 2014 posted by Oana Birgaoanu

Avantajele unui sistem VRF

Avantajele unui sistem VRF

Un sistem VRF sau Variable Refrigerant Flow (debit variabil de agent frigorific) este un sistem de climatizare extrem de utilizat in ultima perioada pentru a asigura temperatura optima dintr-o anumita cladire. Deci, un sistem VRF iti incalzeste incaperea sau ti-o raceste, dupa necesitati. De regula, un astfel de sistem se foloseste pentru cladiri mari, cladiri de birouri cu foarte multe incaperi de incalzit sau de racit. De asemenea restaurantele, hotelurile, barurile, spatiile comerciale sau discotecile beneficiaza de pe urma sistemului VRF, incalzirea sau racirea fiind furnizate pe toata perioada anului.

Din ce este alcatuit un sistem VRF?

 

Un sistem VRF reprezinta o tehnologie inovativa in domeniu. La baza acestor sisteme sta principiul multisplit, ceea ce-ti permite sa controlezi foarte bine temperaturile din incaperi diferite, temperaturi care pot fi si ele diferite.

Din ce este alcatuit un astfel de sistem? Din:

1. Un compresor;

2. Condensator;

3. Vaporizator;

4. Vana de expansiune pentru unitatea interna;

5. Vana de expansiune pentru unitatea externa;

6. Vana cu 4 cai;

7. Ventilator pentru unitatea interna;

8. Ventilator pentru unitatea externa.

Toate aceste componente iti permit realizarea unui climat interior adecvat, in functie de preferinte. Controlul ambientului se realizeaza perfect, iar unitatile terminale se pot incastra dupa preferinta in perete sau in plafon, pot fi de tip caseta sau incastrate.

Avantaje sistem VRF

 

Printre avantajele unui sistem VRF se numara:

- functioneaza cu un consum deosebit de mic de energie, ceea ce te ajuta sa faci economii serioase;

- nu face galagie atunci cand functioneaza;

- acest sistem se poate instala chiar si intr-o incapere mica, insa este de recomandat sa fie bine aeristita;

- puterile de functionare sunt diverse, deci prezinta flexibilitate;

- functionarea este uniforma;

- chiar daca vara este foarte cald sau iarna este foarte rece, aceste sisteme se pot utiliza fara probleme in orice conditii, fie ele si extreme;

- chiar daca distanta intre unitatea externa a sistemului si cele interne este destul de mare, functionarea unui VRF nu este afectata;

- se monteaza usor;

- se utilizeaza usor;

- are preturi accesbile de achizitie;

- poate incalzi mai multe incaperi deodata;

- prezinta rezistenta, deci durata generoasa de viata;

- sunt sigure in exploatare;

- iti ofera confort;

- costurile de exploatare sunt reduse.

De unde achizitionez si eu un sistem VRF?

 

Sisteme VRF de calitate sunt cele care apartin marcii LG. Aceste echipamente profesionale iti sunt oferite de catre Cominvest din Bucuresti, care-si doreste ca tu sa ai parte numai de performanta in timpul utilizarii acestor sisteme.

Pe langa faptul ca echipa Cominvest comercializeaza sistemele VRF, aceasta se ocupa si de montarea lor, dar si de punerea lor in functiune. Pentru intrebari in legatura cu utilizarea corecta a sistemului, echipa Cominvest iti sta la dispozitie cu sfaturi folositoare.

Indiferent unde doresti sa instalezi un astfel de sistem: intr-o cladire de birouri, intr-un spatiu comercial, scoala sau spital, Cominvest are sistemele potrivite pentru tine, sisteme care fac fata spatiilor medii si mari si care, prin calitatea si rezistenta marcii din care fac parte, LG, iti ofera certitudinea achizitionarii unui produs excelent exact pentru ceea ce ai tu nevoie!

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege un sistem VRF de la Cominvest. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Cominvest? Pentru detalii, suna la numarul 0213-274.811, 0213-460.603 si 0213-029.641 sau trimite un e-mail pe adresa cominvest@cominvest.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>