Instalatii
March 12, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Avantajele unui cablu FTP de date

Avantajele unui cablu FTP de date

Daca ai nevoie de un cablu FTP de date sau cablu FTP cu sufa, Castel Distribution din Popesti-Leordeni este un partener care-ti ofera varietate si calitate la preturi de exceptie!

Ce nu stiai despre cablu FTP

 

Necunoscatorii pot incurca un cablu FTP cu un cablu UTP. Pentru a nu mai exista, pe viitor, astfel de erori, haide sa vedem despre ce este vorba.

Un cablu FTP transmite semnalele mai eficient si este mai bine protejat impotriva interferentelor de natura electromagnetica externa. Foiled Twisted Pair sau FTP este un cablu alcatuit din 4 perechi de fire torsadate. Toate aceste fire sunt invelite cu o folie de ecranare, exterioara, avand ca scop protejarea impotriva interferentelor externe.

Unshielded Twisted Pair sau UTP este si el un cablu format din 4 perechi de fire torsadate. De ce se practica aceasta rasucire sau torsadare a firelor? Deoarece prin rasucire interferentele magnetice sunt anulate. In schimb, cablurile UTP nu beneficiaza de niciun tip de ecranare.

De aseamenea, mai exista si Screened Unshielded Twisted Pair sau S/UTP. Si acesta este un cablu realizat din 4 perechi de fire rasucite, iar in loc de folie de ecranare exista o tresa impletita. Din ce se realizeaza aceste trese? Din materiale textile, din aliaje sau din cupru.

Sa amintim, de asemenea, si de Screened Foiled Twisted Pair sau S/FTP, un cablu realizat din 4 perechi de fire rasucite, care sunt ecranate cu folie, dar si cu tresa.

Cablurile FTP se clasifica astfel:

1. Cat.5. Cablurile din aceasta categorie se folosesc pentru a se cabla structurat retelele de date, distantele nefiind mai mari de 90 m. Frecventa la care se intrebuinteaza este de 100 MHz. Pentru ca tu sa poti conecta cablurile din aceasta categorie vei avea nevoie de conectori RJ-45.

2. Cat. 5e. Aceasta categorie este o versiune mult mai buna a categoriei 5 privind telediafonia, distanta nu trebuie sa fie mai mare de 90 m, iar frecventa este de pana la 125 MHz.

3. Cat. 6. Se foloseste pentru frecventele duble. Cablurile din aceasta categorie se utilizeaza in medii care au un nivel de zgomot ridicat. Si in acest caz, lungimea maxima a unui cablu FTP nu poate depasi 90 m.

4. Cat. 7. Fiecare pereche din cele 4 sunt ecranate, dar si cablul in sine. Frecventa la care se ajunge este de 600 MHz, iar lungimea este de 100 m.

Cablu FTP de la Castel Distribution

 

O categorie aparte o reprezinta cablu FTP de date. Aceste cabluri se folosesc pentru transmisia de date si au o lungime ce poate atinge si 100 de metri. Cablurile FTP de date prezinta marele avantaj de a rezista si in conditii meteo extreme, adica la o temperatura de – 20 de grade Celsius sau de +60 de grade Celsius.

Care este domeniul lor de utilizare? Se intrebuinteaza in cadrul retelelor de calculatoare, iar scopul este de a transmite cat mai bine semnalele digitale si semnalele analogice.

De unde poti achizitiona astfel de cabluri FTP de date? De la Castel Distribution, un magazin online care-ti pune la dispozitie varietate si calitate la preturi bune.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege un cablu FTP de la Castel Distribution. Ai nevoie de informatii suplimentare despre magazinul si produsele Castel Distribution? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-995.519 si 0730-507.835 sau trimite un e-mail pe adresa office@castel.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

2 Comments

  • Articolul este asa si asa. Voi trece pe aici mai des

    • Iti multumesc pentru sincera parere :) Ai nevoie de acest gen de cabluri? Ai gasit vreun furnizor bun?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>