Echipamente Industriale
October 29, 2014 posted by Oana Birgaoanu

Avantaje magneti neodim de la Euromagnet

Avantaje magneti neodim de la Euromagnet

Poate ca pentru unii oameni magnetii sunt doar acele produse ce se lipesc pe frigidere, adusi fiind din toate excursiile din lumea larga, insa magnetii sunt mai mult de atat, sunt de-a dreptul uimitori. Ei sunt cei care permit oamenilor sa conduca masini sau sa se foloseasca de telefoanele mobile, magnetii fiind o sursa constanta si puternica de energie. Avansul tehnologic al civilizatiei noastre se bazeaza pe ajutorul venit din partea magnetilor, ei stand la baza a nenumarate tehnologii care stau, la randul lor, la baza vietii moderne din secolul XXI. Si cum omenirea are nevoie in permanenta de putere, magneti neodim sunt solutia potrivita pentru a satisface aceasta “sete”.

Ce sunt magneti neodim?

 

Magnetii neodim sunt considerati a fi cei mai puternici magneti permanenti care exista la ora actuala pe Pamant. Magnetii neodim apar si sub denumirea de NdFeB Neodim-fier-bor sau neodymium. Vorbim despre supramagneti foarte stabili si foarte putin sensibili la campurile electromagnetice din jur. Daca temperatura depaseste 200 de grade Celsius acesti magneti isi pot pierde magnetismul.

Principalul avantaj al magnetilor neodim il reprezinta functionarea sigura si caracteristicile magnetice excelente mai ales daca ne raportam la faptul ca acesti magneti au masa mica. Magnetii neodim pot imbraca forme diverse:

- magneti neodim sub forma de prisme;

- magneti neodim sub forma de inele;

- magneti neodim sub forma de cilindri;

- magneti neodim sub forma de segmente.

Din cauza faptului ca acesti magneti pot coroda ei sunt imbracati intr-un strat de zinc, nichel sau rasini expodice, asa incat sa fie protejati la maxim. De asemenea, tot pentru a impiedica corodarea, magnetii neodim pot fi supusi si unui tratament de suprafata numit pasivare.

Magnetii neodim au o forta de atractie foarte mare. La baza lor sta un minereu foarte rar, ceea ce ii face si mai scumpi. Unde se utilizeaza? In special pentru aplicatii de interior si chiar si aplicatii de design, avand un aspect estetic placut.

Alte intrebuintari ale magnetilor neodim:

- magnet fishing pentru cautarea de comori;

- ridica aschii de metal;

- stergere Hard Disk-uri;

- indreapta tabla auto;

- curatarea uleiului de motor;

- stergere carduri debit, dar si casete video;

- te ajuta sa faci economie la combustibil;

- experimente;

- contacte magnetice;

- resurse pentru magicieni;

- ridicare de obiecte;

- recuperare de obiecte metalice;

- in decor casa si gradina;

- generator de putere;

- motor magnetic;

- turbina eoliana.

Magneti neodim de la Euromagnet

 

Magneti neodim de calitate superioara gasesti la Euromagnet. Aceasta companie din Cluj-Napoca iti pune oricand la dispozitie magneti neodim, magneti foarte puternici, care au la baza metalele rare.

Avantajele magnetilor neodim de la Euromagnet sunt:

- prezinta stabilitate mare;

- sensibilitate la campuri magnetice externe mica;

- masa redusa;

- functioneaza sigur;

- caracteristici magnetice deosebite;

- nu corodeaza;

- se utilizeaza in numeroase domenii din industrie;

- costuri accesibile;

- sfaturi pertinente pentru achizitia magnetului perfect.

Euromagnet iti ofera peste 400 de produse care au la baza magnetii neodim. Pentru fiecare magnet achizitionat ai parte si de garantie de 5 ani. Orice detalii suplimentare ai avea nevoie despre magnetii neodim, nu ezita si ia legatura cu echipa Euromagnet.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege magneti neodim de la Euromagnet. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Euromagnet? Pentru detalii suplimentare, suna la numarul 0745-624.638.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

2 Comments

 • Cerere oferta,

  Buna ziua,
  Doresc oferta pt gama de magneti pe care ii comercializati.
  Mentionez ca acesti magneti ii voi folosi la o linie de peleti.
  Rumegusul are prin el corpuri metalice.

  Catalin

  • Buna ziua, Catalin. Ia legatura cu Euromagnet, 0745-624.638, http://www.euromagnet.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>