Industria Auto
August 26, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Avantaje balize antiorbire

Avantaje balize antiorbire

Tu stiai ca adesea, in trafic, balize antiorbire ti-au salvat viata? Desi toti soferii stiu ce sunt acestea si care este rolul lor, datorita obisnuintei nici nu le mai observa. Cu toate acestea, balizele antiorbire sau panourile antiorbire sunt cele care au grija de viata ta si a familiei tale in trafic.

Balize antiorbire inlatura neplacutul efect de orbire din trafic

 

Balize antiorbire au ca destinatie prevenirea efectului de orbire ce se datoreaza autovehiculelor ce ruleaza din sens opus. Fenomenul de orbire are loc, in special, pe timp de noapte si orice sofer s-a confruntat adesea, cel putin pe drumurile din Romania, cu acest efect.

Bine, trebuie sa recunoastem ca sunt si unii soferi inconstienti care si-au dotat masinile cu “xenoane”, iar efectul de orbire in acest caz este cu mult mai puternic, ba chiar acest gen de becuri te deranjeaza si ziua, cu atat mai mult pe timp de noapte.

Trebuie sa amintim si de TIR-uri. Nu o fac in mod intentionat, insa fiind mult mai mari decat un autoturism au farurile amplasate mult mai sus, ceea ce inseamna ca in trafic lumina va orbi soferul autoturismului fara doar si poate.

Exista ceva care sa inlature efectul de orbire? Cu siguranta ca da si poarta numele de balize antiorbire. Deci, principalul avantaj al acestor panouri il reprezinta inlaturarea neplacutului efect de orbire din trafic.

De asemenea, balizele antiorbire sunt confectionate din plastic, adica sunt usoare si permit o amplasare usoara, fara efort din partea muncitorilor. Ele sunt tratate UV, deci rezista in timp fara sa se decoloreze. In unele cazuri aceste bariere pot fi dotate si cu materiale reflectorizante, ceea ce inseamna ca sunt cu mult mai eficiente in trafic impotriva efectului antiorbire.

Balizele antiorbire pot fi montate pe parapeti din beton sau pe parapeti metalici, sistemul de prindere il alegi chiar tu, fiind un sistem sigur cu care sunt dotate si drumurile din Romania, cel putin in ultima perioada.

Cine comercializeaza balize antiorbire?

 

In luna august, din cauza rafalelor de vant deosebit de puternice, numeroase balize antiorbire au fost smulse si aruncate in mijlocul carosabilului. Astfel s-au produs nenumarate accidente pe toate drumurile din tara, in special pe Autostrada Nadlac-Arad, proaspat renovata.

Cine este de vina pentru aceste incidente? Neglijenta autoritatilor atunci cand au achizitionat balize antiorbire de calitate inferioara si a caror sisteme de prindere s-au dovedit a fi nepotrivite. Este clar ca nu te joci cu viata participantilor la trafic, ci trebuie sa cumperi numai ce este mai bun, adica balize antiorbire de la Niba Logistic.

Balizele comercializate de aceasta companie sunt cu dubla fata, au culoare verde, sunt realizate dintr-un material plastic deosebit de rezistent si sunt dotate si cu materiale reflectorizante. Sistemul de prindere se face pe guardrail si este fabricat dintr-un material ce nu oxideaza, durabil, fiind realizat prin injectie. Dimensiunile sunt standard, au si un aspect placut, sunt de calitate, rezistente chiar si la intemperii, fac fata conditiilor meteo nefavorabile, nu le vei gasi pe mijlocul drumului datorita sistemului de prindere slab, iar pretul de achizitie este bun.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege balize antiorbire de la Niba Logistic. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Niba Logistic? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0743-066.616 sau trimite un e-mail pe adresa nicoleta.ciricas@hotmail.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>