Instalatii
June 12, 2015 posted by Oana Birgaoanu

Alege cu grija cablu date FTP

Alege cu grija cablu date FTP

Cabluri si conductoare reprezinta o parte componenta deosebit de importanta din instalatia electrica indiferent de obiectiv. Astfel , aceste cabluri si conductoare le putem gasi in instalatiile de alimentare cu energie electrica, in sistemele de comanda, de monitorizare si de automatizare a diferitelor procese, cat si in retelele de transmisii date, precum si in retelele de calculatoare. Acestea din urma folosesc cu precadere ceea ce poarta denumirea de cablu date FTP, acestea fiind special create pentru a rezista cu brio cerintelor si pentru a satisface conditiile tehnice care sunt specifice domeniului de utilizare.

Cablu date FTP si retelele de calculatoare

 

Pentru construirea unei retele de calculatoare ai nevoie de urmatoarele componente:

1. Placa de retea;

2. Conectori si cabluri de retea printre care se afla si un cablu date FTP;

3. Hub si repetor;

4. Bridge si Switch;

5. Un router;

6. Un modem ASDL si un modem de cablu;

7. Wireless acces point si retele fara cabluri;

8. Interconectarea echipamentelor in aceasta retea de calculatoare.

Majoritatea retelelor actuale de calculatoare sunt conectate cu ajutorul cablurilor si a firelor, acestea actionand ca un mediu fizic pentru transmisia datelor in retea si transportand semnalele intre calculatoare.

Din fericire, se intrebuinteaza doar 3 categorii de astfel de cabluri:

1. Cabluri coaxiale;

2. Cabluri torsadate;

3. Fibra optica.

Pe noi ne intereseaza in mod deosebit cablurile torsadate sau twisted – pair. Acestea au in compozitie cupru, 2 fire de cuplu, izolate desigur, si rasucite unul imprejurul celuilalt, astfel ca o pereche de fire reprezinta de fapt un circuit.

Exista 2 tipuri de cabluri torsadate:

1. Neecranate sau UTP. Este un cablu ce are in compozitie 4 perechi de fire si se bazeaza pe efectul de anulare ce limiteaza degradarea semnalului din cauza RFI sau EMI, interferente in frecventa radio sau interferente electromagnetice. Este cel mai intrebuintat cablu de acest gen si poate atinge o lungime maxima de 100 m;

2. Ecranate sau FTP/STP. In acest caz fiecare pereche de fire a cablului este acoperita cu o folie metalica astfel zgomotul fiind mai bine ecranat, zgomotele electrice din interiorul unui astfel de cablu sunt reduse, ceea ce ofera confort maxim in timpul utilizarii acestora. Se reduc, de asemenea, si RFI, si EMI din exterior. Lungimea unui cablu date FTP nu poate depasi 100 m.

De unde pot cumpara un cablu date FTP?

 

Daca ai nevoie de un cablu date FTP alege-l cu grija si orienteaza-te inspre Castel Distribution, un distribuitor de renume de astfel de echipamente care din anul 2002 si-a facut aparitia pe piata din Romania.

Cablurile de date FTP puse la dispozitia ta de catre Castel Distribution sunt de calitate superioara si vei gasi in magazinul online mai multe categorii, mai multe standarde EIA/TIA pe care le poti folosi atat pentru retelele de calculatoare, dar si pentru telefonie, internet, sisteme de securitate si supraveghere video.

Pe langa cabluri de date FTP, Castel Distribution iti pune la dispozitie si cabluri UTP invelitie in folie exterioara de ecranare pentru protejare maxima impotriva interferentelor din mediul exterior cum sunt undele radio sau cele electromagnetice.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege cablu date FTP de la Castel Distribution. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Castel Distribution? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-995.519 si 0730-507.835 sau trimite un e-mail pe adresa office@castel.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>