Industria Chimica
May 6, 2015 posted by Oana Birgaoanu

2 tipuri de materiale plastice compoundate de la Recolo

2 tipuri de materiale plastice compoundate de la Recolo

Plasticul este un material deosebit de intrebuintat la nivel global deoarece are numeroase avantaje: greutate redusa, cost redus, manevrabilitate buna si cost de fabricatie mic. Circa 30% din productia de plastic este folosita pentu ambalare, insa trebuie retinut faptul ca toate aceste pungi de plastic nu sunt biodegradabile, iar odata ajunse in ocean pot provoca adevarate dezastre. De asemenea, daca reciclezi 1 tona de plastic vei reusi sa economisesti intre 700 si 800 de tone de petrol brut, materia prima principala pentru obtinerea de plastic. In aceste conditii trebuie sa se recurga la materiale plastice compondate virgine sau reciclate deoarece in joc sta sanatatea si integritatea intregii omeniri.

Ce sunt materiale plastice compoundate?

 

Materiale plastice compoundate sau polimeri regranulati sunt inlocuitori de succes ai polimerilor virgini. Dintre acesti polimeri granulati amintim de PP, PS, PE si ABS. Se intalnesc, de asemenea, si fractii de polimeri ce se gasesc sub forma de macinatura, fiind un subtitut pentru polimerii virgini.

Granulele compoundate polimerice sunt materiale ce au o forma granulara, iar in compozitia lor se gasesc 2 componenti, cel putin, avand o structura chimica diferita, insa compatibili din punct de vedere termodinamic. Unul dintre cei doi componenti trebuie sa fie un polimer.

Compounduri polimerice sunt polimeri sarjati, adica compounduri ce au umpluturi disperse sau compounduri cu umpluturi de armare sau fibroase. Printre materialele de umplutura disperse se numara nisip, cuart, silice, faina de lemn, negru de fum, sulfat de bariu, oxizi metalici, carbonat de calciu, calcar, talc sau caolin.

Unde se folosesc materiale plastice compoundate? Au numeroase intrebuintari dintre care amintim: furtune, paleti, mese, scaune de gradina, umbrele, marcaje rutiere, jucarii, componente pentru incaltaminte, electronice, mobilier de exterior, componente pentru mobila, componente si piese auto, produse ce au la baza termoformarea si produse ce au fost fabricate prin injectie.

Materiale plastice compoundate, 2 categorii de la Recolo

 

Cand vine vorba despre materiale plastice compoundate Recolo este un adevarat specialist. Recolo din Oradea apartine celebrului grup Plastor beneficiind de experienta acestuia de peste 90 de ani in domeniul materialelor plastice.

Avand la randul sau o experienta de peste 16 ani, Recolo iti ofera posibilitatea de a cumpara de la ea urmatoarele 2 categorii de materiale plastice compoundate:

1. Materiale plastice compoundate virgine. Se obtin din materiile prime de baza obtinandu-se calitate 100% garantata, rezistenta, toate oferite la preturi foarte bune de catre Recolo din Oradea. Sunt materiale intalnite mai rar, insa Recolo iti poate furniza oricand materiale plastice compoundate virgine atat de cautate pentru calitatea lor deosebita. Materiile prime utilizate pentru obtinerea acestora sunt de calitate superioara, iar testele de laborator scot pe piata numai articole superioare;

2. Materiale plastice compoundate reciclate. Procesul de reciclare poate avea la baza materiale noi, materiale uzate sau un amestec intre aceste 2 categorii. Recolo va obtine din aceste produse materiale plastice compoundate reciclate de prima calitate. In masa produselor initiale se mai adauga elemente pentru imbunatatirea acestora rezultand materiale plastice compondate de o calitate si o rezistenta exceptionala. Toate materialele Recolo sunt supuse testelor de laborator si indeplinesc cerintele pietei.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege materiale plastice compoundate de la Recolo. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Recolo? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0259-433.840 si 0259-433.841 sau trimite un e-mail pe adresa office@recolo.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>